Ahmet Çakar'ın 'hakaret' davası düştü

Ahmet Çakar'ın 'hakaret' davası düştü
Spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın, spor yazarı ve yorumcu Şansal Büyüka'ya özel bir televizyon programında ve sosyal medyada hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava düştü.

Spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın, spor yazarı ve yorumcu Şansal Büyüka'ya, özel bir televizyon programında ve sosyal medyada hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava düştü.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya müşteki Büyüka'nın avukatı Didem Akbey katıldı.

Akbey, sanık Çakar'ın dava konusu eylem nedeniyle müvekkilinden özür dilemesi üzerine şikayetlerinden vazgeçtiklerini söyledi.

Davayı karara bağlayan hakim, Ahmet Çakar hakkında "sesli ve görüntülü ileti ile zincirleme biçimde hakaret" suçundan dava açıldığını, müştekinin de şikayetinden vazgeçtiğini belirterek, davanın düşürülmesine karar verdi.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ahmet Çakar'ın televizyon programında kullandığı ifadelerin, "eleştiri boyutunu aşarak kişiyi küçültücü, şeref ve haysiyetini rencide edici mahiyette" ve açıklamaların bir bütün halinde de müştekiyi "küçük düşürücü" üslupta olduğu belirtilmişti.

Çakar'ın twitter mesajlarının da programda açıklanan görüşler doğrultusunda yazıldığı aktarılan iddianamede, şüphelinin "sesli ve görüntülü ileti ile zincirleme biçimde hakaret" suçundan 5 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.