Lavrov: Türkiye'ye Zeytindalı uzatmayacağız

Lavrov: Türkiye'ye Zeytindalı uzatmayacağız
Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye-Rusya ilişkileriyle ilgili, "Türkiye'ye zeytindalı uzatmayacağız" şeklinde konuştu.

Russia Today'de yer alan habere göre, Lavrov, "Türkiye'ye 'zeytin dalı' ya da başka herhangi bir 'dal' uzatacağımızı hiçbir zaman söylemedik. Bizim söylediğimiz, Türkiye'nin özür dilemesi ve işlenen savaş suçu nedeniyle yaşanan kayıpları tazmin etmesi gerektiğiydi" şeklinde konuştu.

KRİZ VE AMBARGO DÖNEMİ

24 Kasım 2015 günü, Bayır Bucak'ta Türkmenlerin üzerine bomba yağdıran Rus uçaklarından biri, Yayladağı'nda sınır ihlali yapınca, savaş jetlerimiz tarafından düşürülmüştü. Bu olay üzerine Rusya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler gerilmiş, Moskova yönetimi ambargo kararı almıştı.

RUSYA'DAN PETROL YALANI

Türkiye'den özür beklediğini açıklayan Putin, uluslararası bir destek bulamamıştı. 2 Aralık 2015'de Türkiye'nin haksız olduğu iddiasıyla basın toplantısı gerçekleştiren ve 'delillerini' kamuoyuyla paylaşan Rusya Savunma Bakanlığı, DAEŞ bölgesinden Türkiye'ye petrol taşındığı yalanını ortaya atmıştı.

Bu iddiaya sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Biz petrol kaçakçılığını yapanları enseleriz. İspat edilirse ben bu makamda durmam. Putin'e de bunu soruyorum: Sen o makamda durur musun?" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum