MİT TIR'ları planı nerede yapıldı?

MİT TIR'ları planı nerede yapıldı?
Yüzyılın ihaneti olan MİT TIR'larının 1 ve 19 Ocak'ta durdurulmasıyla ilgili soruşturmada çok önemli bir detay ortaya çıktı.

Suriye'deki Türkmenlere giden MİT'e ait yardımTIR'larının 1 ve 19 Ocak 2014'te yasa dışı şekilde durdurulup arama yapılması ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Akşam gazetesinin haberine göre, alçak operasyondan 3.5 ay önce Nevşehir Kozaklı'daki lüks bir otelde gerçekleştirilen ihanet toplantısında tüm detaylar masaya yatırıldı. Son talimat ise Celepoğlu'na iletildi.

MİT TIR’larının durdurulması ihanetiyle ilgili devam eden soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan çok önemli tespitlere ulaştı. İhanet emrini Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ne bağlı hareket eden  tamamı halen kamu görevinden bulunan 15 imamın verdiği tespit edildi. İşte şok ayrıntılar:

TIR'ların durdurulması ope- rasyonunu yöneten Jandar- ma dönemin Adana Bölge Komutanı Celepoğlu’nun FETÖ/PDY imamı H. A.E ile irtibatlı olduğu belirlendi.

PLANI 2 GÜNDE YAPTILAR

Halen MİT TIR’ları davasında yargılanan ve o gün TIR’ları durduran üstteğmenler  O.Ş. ve G.B. olaydan 3,5 ay önce Nevşehir Kozaklı’da bulunan lüks bir otelde 15 imamla buluştu. 2 gün boyunca aynı otelde kalan imamlar ve jandarma görevlilerinin telefon irtibatları tespit edildi. Oteldeki toplantıda, TIR’ların durdurulması olayının planlandığı öğrenildi.

TIR’LAR DURUNCA İRTİBAT KESİLDİ

Şüphelilerin  TIR’ların durdurulması sürecinde patates hat olarak tabir edilen başka kişilerin üzerine kayıtlı telefon numaralarıyla irtibatlandıkları, olayın yaşandığı 19 Ocak 2014 günü itibarıyla bütün iletişimi kopardıkları, hatları ise ortadan kaybettikleri anlaşıldı.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

FETÖ adına TIR’larının durdurulması ihanetini organize ettikleri, TIR’ları durduran askerlere talimat verdikleri iddia edilen paralel yapının 15  sivil imamı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tamamı kamu görevlisi olan sivil imamların FETÖ adına TIR’ların durdurulması sürecini yönettikleri iddia ediliyor. Tamamı kamu kumu çalışanı olan sivil imamlar için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan gözaltı çalışmasında hiçbiri adresinde bulunamadı. Tamamı hakkında nöbetçi mahkemece yakalama kararı çıkarıldı. İncelemede 15 imamdan 3’ünün yurtdışına kaçtığı tespit edildi.

TAMAMI KAMU ÇALIŞANI

Hakkında gözaltı kararı verilen FETÖ imamlarının profilleri ise dikkat çekiyor. Öğretmenden doktora, SGK çalışanından üniversite hocasına kadar birçok meslek gurubundan kamu çalışanı olan imamların  paralel yapı içerisinde de söz sahibi kişiler oldukları belirtiliyor. Paralel imamların görev yaptıkları iller arasında Adana, Hatay, Ankara ve Mersin de bulunuyor.

Talimat öğretmenden

MİT TIR’larını durdurulduğu dönemde Adana Bölge Jandarma Komutanı olan Hamza Celepoğlu’nun  FETÖ imamları öğretmen H. A.E ile Mustafa Kemal Üniversitesi’nde yardımcı doçent olan M.C. ile irtibatlı olduğu belirlendi.  İhanet talimatını ise Celepoğlu’na  öğretmen H.A.E.’nin verdiği ortaya çıktı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum