Ayasofya'da Ramazan boyunca Kur'an okunacak

Ayasofya'da Ramazan boyunca Kur'an okunacak
Hazırlanan bir program sayesinde Ramazan ayı boyunca Ayasofya'da Kur'an-ı Kerim okutulacak.

 

TRT Diyanet TV, on bir ayın sultanı Ramazan ayında, çekimlerini İslam alemi için önemli bir yere sahip Ayasofya'dan gerçekleştireceği, “BEREKET VAKTİ AYASOFYA” isimli sahur programı hazırladı.

30 GÜN BOYUNCA KUR'AN-I KERİM OKUNACAK

TRT Diyanet TV, Ramazan ayı boyunca 02:00 da ekranlarda olacak, “BEREKET VAKTİ AYASOFYA” isimli sahur programında birçok ilki gerçekleştirerek unutulmaz bir prodüksiyona imza atacak. İslam dünyasında önemli bir yere sahip olan ve dünyanın 8. Harikası olarak nitelendirilen Ayasofya'dan, 30 gün boyunca TRT Diyanet TV izleyicilerine Kuran-ı Kerim ziyafeti verilecek.

"Gelin Gönüller Yapalım" temasıyla;  Ramazan boyunca  İslam kardeşliği, hak ve adalet bilinci, birlik şuuru, yardımlaşma ve dayanışmaya dair samimi sohbetlerin gerçekleştirileceği programın sunuculuğunu Ali BEKTAŞyapacak. Prof. Dr. Necdet ÇAĞIL ve Tarihçi Dursun GÜRLEK ise sohbetleri ile programa zenginlik  katacak.

916 YIL KİLİSE, 482 YIL CAMİ OLARAK KULLANILDI

Yapımına 23 Şubat 532'de başlanmış, 5 yıl 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak büyük bir törenle, 27 Aralık 537' de ibadete açılan ve 916 yıl kilise olarak hizmet veren yapı, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmed tarafındanİstanbul'un fethiyle camiye çevrilerek 482 yıl cami olarak kullanılmıştır. Ayasofya halen müze olarak kullanılıyor.

GEÇEN YIL İLK KEZ KUR'AN-I KERİM OKUNMUŞTU

Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğumunun 1444. yılında, 2015 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, "Doğumunun 1444. Yılında Hz. Peygamber" temalı Aşk-ı Nebi Ayasofya Sergisi açılmıştı.

Açılış töreninde, Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camisi İmam Hatibi Ali Tel Kur'an-ı Kerim okumuştu. Bu, 85 yıl sonra bir ilk olarak kayıtlara geçmişti.

HABER7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum