Bakan Çelik'ten vize açıklaması

Bakan Çelik'ten vize açıklaması
Ömer Çelik, vize serbestisi konusunda, 'Yarından itibaren Türkiye'de teknik uzmanlar bir araya gelecekler' şeklinde konuştu.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, göreve geldikten sonra Brüksel'e yaptığı ilk ziyaretinde, AB Komisyonu'nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ve Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos ile ayrı ayrı görüştü.

Görüşmelerde, ağırlıklı olarak AB üyelik süreci, vize serbestisi ve yasa dışı göç konuları gündeme geldi. Çelik, temaslarının ardından, Türkiye'nin AB Daimi Temsilciği'nde bir basın toplantısı düzenledi.

VİZE SERBESTİSİNDE YOL HARİTASI

Sorun yaşanan vize serbestisi konusunda yeni bir yol haritasının belirlendiğini kaydeden Çelik, "İlk önce yarından itibaren Türkiye'de teknik uzmanlar bir araya gelecekler ve kişisel verilerin korunması ile terör kanununa dair karşılıklı olarak görüşlerini paylaşacaklar. Ortaya anlamlı bir tablo çıkarsa, biz iki bakan yine Sayın Timmermans'la bir araya gelerek konuyu görüşeceğiz. Daha sonra da Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Merkel ile yaptığı görüşme çerçevesinde liderler düzeyinde bu konu ele alınacak." diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELE KANUNUNDA BİR DEĞİŞİKLİK BEKLEMEK GERÇEKÇİ OLMAZ"

Vize serbestisi için Türkiye'nin terörle mücadele kanunda değişiklik yapmasının istendiğine dikkat çeken Çelik, "Türkiye'nin terörle mücadele yasasında bir değişiklik yapamayacağını belirtik." dedi.

Bakan Çelik, Türkiye'nin talep ettiği vize serbestisi konusunun hayata geçmesinin fevkalede önemli olduğunu dile getirerek, "Bu diğer elementlerden ayrılarak ele alınacak bir husus değildir. Bu mekanizmanın bozulmaması gerekir. Bunu kimse bir tehdit gibi algılamamalı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum