Somali'de milletvekillerine bombalı araç saldırısı düzenlendi

Somali'de milletvekillerine bombalı araç saldırısı düzenlendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Salı günü Uganda'da başladığı Afrika turu kapsamında ziyaret edeceği ülkelerden biri olan Somali'de El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü milletvekillerinin kaldığı otele bombalı araçla intihar saldırısı düzenledi.

Salı günü Uganda'da başlatılan Afrika turu kapsamında ziyaret edilecek ülkelerden biri olan Somali'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesinde milletvekillerinin kaldığı otele bombalı araçla saldırı düzenleyen silahlı grup binaya baskın yaptı.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Reuters'a konuşan polis memuru Binbaşı İbrahim HASAN, "Milletvekilleri Muhammed Mahmud Curi ile Abdullah Cami otelde yaşıyorlardı. Saldırıda hayatlarını kaybettiler. Operasyon bitmek üzere. Şimdilik ölü sayısı 15, 20 kadar da yaralı var" dedi.

MİLLETVEKİLLERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Milletvekillerinin bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından binayı basan silahlı grup tarafından öldürüldüğü bildiriliyor.hasan ayrıca pek çok insanın kurtarıldığını, kurtarılanlar arasında rehin alınan bazı milletvekillerinin bulunduğunu aktardı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.