Messi hakim karşısında

Messi hakim karşısında
Barcelona'nın ve Arjantin'in yıldız oyuncusu Messi, hakkında devam eden vergi kaçırma suçlamasıyla ilgili davada tüm suçlamaları reddetti.

 

Barcelona kentindeki mahkemede yaklaşık 4,5 saat ifade veren Messi'nin, vergi kaçırma suçlamasıyla ilgili tüm iddiaları reddettiği belirtildi.

İspanyol haber ajansı EFE ve Katalan basınına yansıyan haberlere göre, Arjantinli futbolcunun ifadesinde "Sadece futbol oynuyorum. Sözleşmeleri imzaladım çünkü babama güveniyordum." dediği öne sürüldü.

Mahkeme kaynaklarına dayandırılarak verilen haberlerde, Messi'nin 2013 Eylül ayında verdiği ilk ifadede olduğu gibi "Asla sözleşmeleri okumuyorum. İmzaladığımın ne olduğunu bilmiyorum. İmzalıyorum çünkü babama güveniyorum." ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Messi'nin menajerliğini yürüten ve aynı şekilde sanık olarak ifade veren babası Jorge Horacio Messi'nin ise "Leo futbol kariyerine başladığından beri her zaman onun hayatını kolaylaştırmaya çalıştım. O futbol oynuyordu, ben de diğer ihtiyaçlarını karşılıyordum." dediği iddia edildi.

Jorge Horacio'nun, Messi ile yapılan sözleşmelerin detaylarından kendisinin de haberdar olmadığını, bu işlerle mali danışmaların ilgilendiğini söylediği de aktarıldı.

Bu arada Messi'nin davasını,150 kadar basın mensubu mahkeme binası önünde bekleyerek izledi. Messi'ye mahkemeye giderken Barcelona Kulübünün sözcüsü ile özel korumaları da eşlik etti. Arjantinli futbolcunun mahkemeye girişi sırada bir kişi "Defol git, Panama'da futbol oyna." şeklinde bağırdı.

2007-2009 yılları arasında elde ettiği reklam gelirlerinden toplamda 4,1 milyon avroluk vergi kaçırmakla suçlanan Messi ve babası hakkında 3 farklı mali suçtan 22 ay ve 15 gün hapis cezası talep edilen dava, yarın sona erecek.

52842.jpg1598612_2_1464869263zj5km.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum