Putin'in yeni Suriye planı!

Putin'in yeni Suriye planı!
Putin, Esed rejimine destek için Rus özel kuvvetlerini kara operasyonları için Suriye'ye göndermeye hazırlanıyor.

Katar merkezli El Cezire televizyonunun internet sayfasında yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "kesin bir zafer" için Suriye'ye Rus özel kuvvetlerini göndermeyi düşünüyor.

Putin'in bu planı Rus komutanlarla görüştüğünü ileri süren Rusya eski Dışişleri Bakan yardımcısı Andrey Fyodorov, "Bu konu hala tartışılıyor. Böyle bir plan var" dedi.

"Rus ordusu için bu çok hassas bir konu" diyen Rusya eski Dışişleri Bakan yardımcısı Fyodorov, "Rusya'nın herhangi bir şekilde kara operasyonlarına dahil olmasının yarar getireceği konusunda endişeler var. Bu durum barış görüşmelerini daha karmaşık hale getirecebilir ve ABD ile yeni anlaşmazlıklara yol açabilir" şeklinde konuştu.

Ancak Rusya'da hem siyasi hem de askeri çevrelerde, Rus özel kuvvetlerinin kara operasyonları için Suriye'ye gönderilmesinin zaruri olduğunu düşünenler de mevcut.

Suriye'de Esed'e bağlı ordu ya da Esed müttefiklerinin yanında görev verilmesi düşünülen askerler konusunda da henüz bir uzlaşı sağlanmamış. Suriye'ye ya Rus özel kuvvetleri ya da gönüllü paralı askerlerin gönderilmesi gündemde.

AMAÇ MÜZAKERE MASASINA GÜÇLÜ OTURMAK

Rusya'nın geçtiğimiz yıl Suriye'de düzenlediği hava operasyonları Esed rejiminin çökmesini önledi. Cephede kısmı başarı kazanan Esed yönetimi, müzakere masasına daha güçlü oturmak istiyor. 

NTV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum