İlk sahur ne zaman 2016

İlk sahur ne zaman 2016
İlk sahur ne zaman başlıyor? En çok aratılan sorulardan biri. Ramazan'ın başlamasına sayılı günler kaldı. Pazar gecesi ilk sahura kalkıyoruz. İşte Ramazan ayı ile ilgili detaylı biligler...

2016 yılında Ramazan ayı 6 Haziran'da başlayacak. 5 Haziran gecesi oruç için ilk sahur yapılacak. Kadir Gecesi ise 1 Temmuz gecesi idrak edilecek. Ramazan (Şeker) Bayramı'nda ise 9 gün tatil var...

"Onbir ayın sultanı" olarak kabul edilen Ramazan ayı, bu yıl 6 Haziran'da başlayacak.
Ramazan ile birlikte İslam alemi, 5 Haziran Pazar gecesini Pazartesi'ye bağlayan gece ilk oruç için sahura kalkacak. 
Ramazan başlangıcı 6 Haziran (İlk sahur 5 Haziran gecesi sabaha karşı).
PİDE FİYATLARINA ZAM GELECEK Mİ?
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, oda başkanlarıyla yaptıkları istişare sonucunda pide fiyatlarının girdilerin artmasına karşın geçen yılki fiyatlarla aynı olmasına karar verdiklerini söyledi.
Kadir Gecesi: 1 Temmuz 
İşte 2016'nın tatil takvimi...
RAMAZAN BAYRAMI AREFESi 4 TEMMUZ PAZARTESİ (YARIM GÜN TATİL)
RAMAZAN BAYRAMI 1. GÜN 5 TEMMUZ SALI
RAMAZAN BAYRAMI 2. GÜN 6 TEMMUZ ÇARŞAMBA
RAMAZAN BAYRAMI 3. GÜN 7 TEMMUZ PERŞEMBE

Temmuz'un ilk haftası Ramazan, Eylül'ün ikinci haftası Kurban bayramı tatili... (Takvim görünümü)
ZAFER BAYRAMI 30 AĞUSTOS SALI ( 1 GÜN TATİL)
KURBAN BAYRAMI AREFESİ 11 EYLÜL PAZAR
KURBAN BAYRAMI 1. GÜN 12 EYLÜL PAZARTESİ
KURBAN BAYRAMI 2. GÜN 13 EYLÜL SALI
KURBAN BAYRAMI 3. GÜN 14 EYLÜL ÇARŞAMBA
KURBAN BAYRAMI 4. GÜN 15 EYLÜL PERŞEMBE
CUMHURİYET BAYRAMI 1,5 GÜN TATİL 28 EKİM CUMA + 29 EKİM CUMARTESİ
BAYRAMDA KAÇ GÜN TATİL VAR?
Takvime göre Ramazan ve Kurban Bayramları hafta içine denk geldiği için muhtemelen her iki bayramda da "kamuda çalışanlar idari izinli sayılıp"  9 günlük tatil yaşanacak...

Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır.

Ramazan, içerisinde insanlık için, “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini” taşıyan bir aydır. Ramazan, inananlar için evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır. Ramazan, Kur’an ayıdır, oruç ayıdır.

Ramazan; yaz aylarının sonunda ve güz mevsiminin başında yağan ve yerdeki tozları temizleyen yağmur anlamındadır. Bu yağmur, nasıl yeryüzünü yıkayıp tozlardan temizliyorsa, Ramazan ayı da mü'minleri günahlardan öylece temizler.

Diğer bir anlamı da güneşin şiddetli hararetinden taşların yanıp kızmasıdır. Böyle kızgın yerde yürüyen kimsenin ayakları yanar, zahmet ve meşakkat çeker. Bunun gibi oruç tutan kimse de açlık ve susuzluğun hararetine katlanır, zahmet ve meşakkat çeker, içi yanar. Yâhut kızgın yer ayakları yaktığı gibi Ramazan da müminlerin günahlarını yakar, yok eder.
Her iki mânânın birleştiği nokta; oruçlunun bu ayda günâhlardan arınacak olmasıdır.

Ramazan ayında nelere dikkat etmeliyiz?

Ramazan ayının sağlıklı geçmesi için dikkat edilmesi gerekilen konularda uzman görüşleri şöyle;

Mutlaka sahur yapılmalı

Uzmanlara göre sahuru atlamak vücutta protein, vitamin ve mineral kaybına sebep olur. Böylece kas ve sıvı kaybedilirken konsantrasyon bozukluğu ve anksiyetede artış gözlemlenir. 

İftarda hafif beslenilmeli

İftarda yenilen ağır besinler doğrudan kilo olarak geri dönüyor. Uzun süren açlığın üzerine, çok yağlı, tuzlu ve şekerli gıdaların tüketilmesi mide - bağırsak sistemini daha çok yoracaktır. Bu yüzden iftarın besin ve lif değeri yüksek sadece yiyeceklerden oluşması elzemdir. Ağır iftar yemekleri hazımsızlık, şişkinlik, şeker ve tansiyonda artış ve kilo alımlarına neden olabilir. 

Sıvı tüketimine dikkat edilmeli

İftardan sonra dikkat edilmsi gerekilen en önemli husus vücudun sıvı kaybını telafi etmektir. Bunun için her yarım saatte bir bir bardak kadar su içilmesi gerekir. 

İftar ile sahur arasında ara öğün yenmeli

Uzmanlar iftardan iki saat kadar sonra meyve, yoğurt, kuruyemişten oluşan ara öğünler tüketilmesini salık veriyor. Böylece günlük vitamin ve mineral ihtiyacı giderileceğini belirtiyorlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.