Erdoğan'dan Putin'e sert mesaj!

Erdoğan'dan Putin'e sert mesaj!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Putin'in açıklamaları ve Rusya'yla gelinen noktayı açıklayarak,"Ben Putin’in açıklamalarına itibar edilmesi gerektiği kanaatindeyim."dedi.

Afrika ziyaretinin Nairobi durağında beraberindeki gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Rusya ve Putin ile ilgili olarak çok sert mesajlar verdi.

AÇIKLAMALARINA İTİBAR GEREK

Türkiye-Rusya ilişkileriyle ilgili olarak gerek Putin’in gerek sizin pozitif açıklamalarınız oldu. Ama diğer Rus yetkililer, Putin’in yaklaşımından farklı şeylerden de söz ediyorlar. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben Putin’in açıklamalarına itibar edilmesi gerektiği kanaatindeyim.

PUTİN OLMAYACAK TALEPLERDEN SÖZ ETMEMELİ

Putin ve sizin açıklamalarınızı iki ülke ilişkilerinin geleceği açısından iyimserlikle değerlendirebilir miyiz?

Negatif yaklaşımlar sergilemenin, buna fırsat verecek açıklamalar yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. İyi siyaset, Rusya ile Türkiye gibi iki büyük ülke arasındaki ilişkilerin önünü tıkamayı değil, önünü açmayı esas almalıdır. Dolayısıyla olmayacak taleplerden söz etmek doğru değil. Neler yaşandığını herkes biliyor. Hava sahamıza yönelik ihlaller daha önce zaten konuştuğumuz bir meseleydi. Olay, aidiyeti belli olmayan uçakların hava sahamızı ihlal etmeleri, uyarılara da cevap vermemeleri neticesinde yaşandı. Biz Türkiye-Rusya ilişkilerinin böyle bir hadiseye kurban edilmemesi gerektiği kanaatindeyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.