Tesettür firmaları Ramazan ayını istismar ediyor

Tesettür firmaları Ramazan ayını istismar ediyor
Ünlü bir tesettür firmasının Ramazan ayını kullanarak reklam yapması ve reklamında "Ramazan ayını şıkır şıkır geçirin" ifadelerine yer vermesi dikkat çekti.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tesettür giyim firmaları satışlarını artırmak için Ramazan indirimi adı altında Ramazan'ı kullanarak istismar etmeye başladı. Sosyal medya üzerinden duyurulan indirim ilanında çok dikkat çekici açıklamalara yer verildi.‘Hoş Geldin Ramazan!’ başlığı ile verilen indirim ilanında, “2. ürüne yüzde 40 indirim fırsatı için şimdi alışverişe başla…” denildi.

2016_06_03_21_45_201.png

“RAMAZANDA ŞIKLIK!"

Bununla da yetinilmeyen söz konusu ilanın devamında, “Ramazan boyunca şıklığını konuşturacak yaz koleksiyonları senin olsun” ifadeleri kullanıldı. İndirime gidilen kıyafetlerin resimlerinin ve fiyatlarının yer aldığı ilanda, internet üzerinden alış-veriş yapılacağı da belirtildi.

FİRMALAR ÜRÜNLERİ SATMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacıbey Özkan, “Dini kaynaklarda giyinmenin kuralları ve ölçüsü konmuştur. Giyecek olan kişinin cazip ve dikkat çekici olmaması, dar olmaması, altını göstermemesi gibi ölçüler konmuş. O ölçüler etrafında tabi ki temiz ve güzel giyinmek tamam da bunu daha değişik maksat ile yapanların niyetini okuyamayız, bilemeyiz. Giyim firmaları da ürünlerini satmak için her şeyi yapıyor, onların görevi de o zaten. Bunu yaparken İslam’ı ve örtüyü istismar etmemeleri gerekmektedir. Müslümana düşen vazife ise İslam’ın kaynakları ne ise ona göre giyinmektir” dedi.

VAHDET
2016_06_03_21_46_252-001.png
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.