Davalardan hızlı sonuç almak isteyen küçük şehirlere gidiyor!

Davalardan hızlı sonuç almak isteyen küçük şehirlere gidiyor!
Büyük şehirlerde yaşayan insanlar bitmek bilmeyen dava sonuçlarını beklemektense "hızlı iflas erteleme ve boşanma davaları" için küçük şehirlere akın ediyor.

Büyük şehirlerde bitip tükenmek bilmeyen davaların sonuçlarını daha hızlı almak isteyen kişiler davalarının sonuçlanması için daha çok küçük şehirlere gidiyor. Büyük şehirlerde açılan davaların sonuçlanması için 1-2 yıllık süre beklenirken küçük şehirlerde bu süre daha kısa bir zaman tutuyor. Her davada olmasa da özellikle, boşanma ve iflas erteleme davaları ile tüketici hakem heyeti şikâyetlerinde hızlı sonuç almak isteyenler ise soluğu Anadolu’nun küçük şehirlerindeki mahkemelerde ya da heyetlerde alıyor.

‘KÜÇÜK İLLERE KOŞUYORLAR’ 

Hukukçular, küçük illerde davaların azlığı nedeniyle çok daha kısa zamanda sonuca ulaşıldığını söylüyor. Hal böyle olunca damagazin sayfalarından ya da programlarındanRoma’da, Paris’te evlendiğini öğrendiğimiz birçok ünlünün sessiz sedasız Sivas’ın ya daDiyarbakır’ın küçük bir ilçesinde boşandığını duyuyoruz. Elbette ünlüler bunu biraz da magazin basınından uzak kalmak adına yapabiliyor ancak avukatlar özellikle beyaz yakalı çalışanların da anlaşıp bu yolla boşandığını söylüyor. İşin ekonomi tarafına gelince; özellikle son günlerde sıkça duyduğumuz iflas erteleme kararlarının birçoğunun küçük illerin mahkemelerinden alındığını hem avukatlar hem bankacılar söylüyor.  Gazete Habertürk'ten Sefer Yüksel'in haberine göre öte yandan 2012’de 446 bin olan tüketici hakem heyeti başvurusu 2015’te 3 milyonu aşınca özellikle büyük şehirlerde hakem heyetleri kararı ile paranın geri alınabilmesi 1-1.5 yıla ulaştı. Hal böyle olunca vatandaş 1-2 ay içinde sonuç aldığı Anadolu’ya koştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.