Erdoğan: Anneliği reddeden kadın eksiktir

Erdoğan: Anneliği reddeden kadın eksiktir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) yeni hizmet binasının açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Kadın ve demokrasi derneği kadın haklarıyla ilgili çalışmaları ile kendine öncelik edinmiştir. Kadın demek insanlığın ta kendisi demektir, kadın yoksa insan da yok.

KADINLAR ÜRETİMDE GİZLİ KAHRAMANLAR

Türkiye hedefleri büyük olan bir ülkedir. Enerjimizi ve potansiyelimizi yüzde yüz değerlendirmemiz gerekiyor. Kadınların üretimde gizli kahramanlar olduğunu biliyoruz. Kamuda, özel sektörde, siyasette kadınlarımız çok önemli görevler üstleniyor.

İstihdama katılan kadınlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Evinin hanımı ve çocuklarının annesi olarak zaten çok önemli görevler üstlenen kadınlar artık iş dünyasında da kendilerini gösteriyor. 

ANNE OLMAZSA İNSANLIK OLMAZ

Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır. Çalışıyorum diye annelikten kaçan bir kadın aslında kadınlığı reddediyordur. Çocuğu reddeden bir kadın eksiktir, yarımdır. Kadın insanın yarısıdır o yarısı olmazsa insan da olmaz.

Anneliği reddetmek insanlığın yarısından vazgeçmektir. Anne olmazsa insanlık olmaz. Bunun için her fırsatta en az 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyorum. Bunu ben söylemiyorum. Rabbim emrediyor. 

GÜÇLÜ AİLELER, GÜÇLÜ MİLLETLERİ DOĞURUR

Güçlü aileler, güçlü milletleri doğurur. Biz kadınları destekleyen yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. İş hayatının anneliğin alternatifi haline getirilmesini kesinlikle kabul etmiyorum. Ben hayırlı evlatla yetiştirilmesi konusunda kadınlarımıza güveniyorum.

KADEM'in kadınları bu doğrultuda teşvik edilmesine öncülük edeceğine inanıyorum.

RAMAZAN MİDEMİZİ AÇ BIRAKMAK DEĞİL, GÖNLÜMÜZÜ DOLDURMAK DEMEKTİR

Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan bize sorumluluklarımızı hatırlatması yönünden ayrı bir önemlidir. Soframızı gariban ile paylaşamıyorsak Ramazan'ın anlamını anlayamamışızdır.

Olması gereken nedir fakir fukara ile bir araya gelebilmektir. Bugün ülkemizde 3 milyon mülteci var. Haziran sıcağında emeği ile ailesinin nafakasını kazanmak için sokakta, tarlada çalışan kardeşimiz var.

Ramazan sofralarının asıl hak edenleri bunlardır. İmkanı olanlar için söylüyorum, eğer her gün sofralarımızı bu insanlarla paylaşmıyorsak, mazlumların yüzünü güldüremiyorsak Ramazan'ı hakkı ile yerine getiremiyoruz demektir.

Ramazan midemizi aç bırakmak değil, gönlümüzü alabildiğince doldurmak demektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum