Profesör Ebubekir Sofuoğlu:‘O milletvekilleri Türk vatandaşlığından çıkarılsın’

Profesör Ebubekir Sofuoğlu:‘O milletvekilleri Türk vatandaşlığından çıkarılsın’
Sözde Ermeni soykırımı yalanıyla ilgili yaşanan son gelişmeleri profesör Ebubekir Sofuoğlu değerlendirdi. Sofuoğlu, Almanya’nın 1915 tasarısını kabul etmesinde ‘evet’ oylarıyla payı olan Türk kökenli vekiller için ne dedi? İşte detaylar..

Almanya Federal Meclisi, 1915 olaylarını "soykırım" olarak niteleyen tasarıyı kabul etti. Mülteciler anlaşması ile Suriye'deki göçün tüm sorumluluğunu üzerimize aldığımız bir dönemde böyle bir karar çıkmasıTürkiye'de büyük bir hayal kırıklığına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa'yı artık sorunlarıyla baş başa bırakacağız" diyerek mülteci anlaşmasının yeniden gözden geçirileceğinin ilk işaretini verdi. Kararda asıl düşündürücü olan Türk kökenli milletvekillerinin evet oyu kullanmasıydı. Bu kararı ve Ermeni soykırım yalanını Tarihçi Prof. Ebubekir Sofuoğlu ile konuştuk. Sofuoğlu, "O vekiller Türk vatandaşlığından çıkarılmalı" dedi.


 Bir millete soykırım yapmanız için sizin tarihinizde bunun başka bir örneği olması gerekir. Türk tarihinde böyle bir soykırım örneği var mı?

Batılılar da aslında geleneğimizde soykırım olmadığını çok iyi biliyor. Tarihimizde soykırım olsaydı tarih boyunca gözümüzün içine bunu sokarlardı. Batılılar techiri 'soykırım' olarak yansıtıyor. Tam tersi, biz Ermenileri Bizans'ın soykırımından kurtardık. Bizans'tan kaçtılar. Selçuklular olarak biz Ermenileri misafir ettik. Bin yıl Ermenilerle birlikte yaşadık.

 1915'te ne yaşandı peki?

Özetle; 1915 Nisan ayında terörize faaliyetlere karışan Ermeniler, yine bir Osmanlı toprağı olan Halep'e göç ettirildi. Ermeniler, Osmanlı'nın silahlı gücü olmadığı bir dönemde sivil katliamı başlatmıştı. Osmanlı bunları çok uyardı. Bu uyarılar sivillere yönelik saldırıların önüne geçemeyince bu Ermeniler göçettirilmek zorunda kalındı. Bu techir Osmanlı tarihinde bir ilk. Tehcir edenlerin tekrar dönüşüne de izin verilmiştir. Göç ettirilenlerin malları envantere geçirilmiş. Dönünce tekrar alabilmeleri ihtimali düşünülmüş. Göç sırasında yol güvenlikleri sağlanmış. Ancak bazı Kürt bölgelerindeki saldırılar nedeniyle bazı kayıplar vermişlerdir.

 Ermeniler ve Kürtler arasında çatışmalar çıktığı belirtiliyor. Burada kayıp yaşanmadı mı?

Toplam 1.5 milyon Ermeni'nin yaşamını yitirdiğini iddia ediyorlar. "Soykırım vardır" diyen HDP'liler neden Kürtler ile Ermeniler arasında çıkan bu çatışmalardan ve orada yaşamını yitiren Ermenilerden hiç sözetmiyor? Siz soykırımı tanıdığınızda Van, Muş ve Bitlis'deki hangi Kürt'ü evinden çıkarıp o evin gerçek sahibi olan Ermeni'ye vereceksiniz. Onlar 1915'in intikamını Kürtler'den almaya çalışacak. Peki bu çatışmaları nasıl önleyeceksiniz?

TASARI ŞANTAJ AMAÇLI

 Almanya'daki kararın zamanlaması hakkında ne diyeceksiniz? ;

Rusya, "Yeniden Türkiye ile ilişkilerimizi düzeltmek istiyoruz" diyor. Almanya soykırım kartıyla yanında tutmaya çalışıyor. Bence Almanya kesinlikle şantaj amaçlı kullanıyor bu meseleyi.

 Türkiye sözde soykırım meselesinde uluslararası diplomaside başarılı mı?

Türkiye 10-15 yıldır bu konuda gayret gösteriyor. Uluslararası kamuoyu ve batı medyası ne yaparsanız yapın zaten inanmayacaktır. Batılı aydınlar tarihsel ve bilimsel belgelere hep sadık hareket ettiğini düşünürüz. Ama gerçekler hiç bilindiği gibi değildir.

 Sözde soykırıma 'Evet' diyen Türk kökenli Alman vekiller için ne söyleyeceksiniz?

Bu şaşırtıcı değil. Türkiye'de de böyle isimler o kadar fazla ki. Boğaziçi Üniversitesi'nde sözde soykırım hakkında konferanslar düzenlendi. Sadece "soykırım vardır" diyen akademisyenler çağırıldı. Soykırıma karşı çıkan akademisyenlerin konuşmasına izin verilmedi.

 Bu milletvekilleri için ne yapılmalı?

Türk kökenli milletvekilleri kendi ülkesine iftira atmıştır. Gerekirse çifte vatandaşlıkları olanlar Türk vatandaşlığından çıkarılmalıdır. Düşünün siz kendi ülkenize iftira atacaksınız. Ortada bir mahkeme kararı bile yok. Bunun yeri Almanya Parlamentosu mu? O vekillere yakıştıramadım! Yasal soruşturma başlatılmalı bedel ödetilmelidir.

'MÜLTECİLERİ BIRAKIRSAK AVRUPA BİRLİĞİ DAĞILIR'

 Türkiye mülteciler konusunda Batı'nın bütün yükünü omuzlarına almış durumda. Bu anlaşmayı uygulamazsa ne olur? 

Eğer Türkiye, mülteciler anlaşmasını uygulamazsa AB dağılma sürecine girebilir.Slovakya ve Macaristan devlet başkanlarının sözlerini duydunuz. "Sınırlarımıziçinde Müslüman mülteci görmek istemiyoruz" diyorlar. Mülteci meselesi AB'de ciddi bir krize neden olabilir. Zaten sayın cumhurbaşkanımız da "Avrupa'yı kendi meseleleri ile başbaşa bırakırız" diyerek bunun işaretini verdi.

'BİZ KİMİNLE YÜZLEŞECEĞİZ MUHATAP YOK'
 Türkiye tarihi ile yüzleşsin deniyor. Sizce Türkiye tarihi ile yüzleşmekten kaçıyormu? 

Yüzleşin diyenlere soruyoruz. Biz kiminle yüzleşeceğiz. Bize bununla ilgili muhatap gösterin. "Tarih komisyonu kurulsun, herkes çıkan sonuca katlansın" diyoruz. Ancak muhatap bulamıyoruz. Ermenistan yüzleşmeye karşı çıkıyor. Bize "soykırım yaptınız kabul edin" diyorlar. Yargılama yok, ortada bir karar yok. Oldu bittiye getirerek bir şeyleri dayatmaya çalışıyorlar. Doğu Perinçek "Soykırım yok" dedi ve Avrupa'da beraat etti. Kesin bir delil gösteremediler. Mahkemeye gidince kaybediyorlar. Bunu bildikleri için konuyu yargıya götürmeden halletmeye çalışıyorlar.

'BATI KENDİ SOYKIRIMINI KABULLENMEZ'
 Batı kendi soykırım tarihi ile neden yüzleşmiyor? 

Bunu yapacak olan aslında bizleriz. Türkiye'de tarihçiler olarak Batı'nın soykırım tarihinin delillerini arayıp bulmalıyız. Batılılar için değil, Batı'nın kandırdığı Doğulular için. Çünkü pazar kaybedecek. Batı bunu asla kabullenemez ve bu durumdan çok rahatsız olur. Devlet yetkilileri bu tarihçileri desteklemeli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum