Sınırda büyük hareketlilik

Sınırda büyük hareketlilik
Suriye'den gelebilecek olası tehditlere karşı Kahramanmaraş'a konuşlandırılacak İtalya Hava Savunma Sistemi'nin malzemeleri ve İtalyan askerler kente ulaştı.

Suriye'den gelebilecek olası tehditlere karşı kentteki Gazi Kışlası'nda 3 yıl konuşlu kalan Almanya Patriot Hava Savunma Birliği'nin yerine NATO bünyesinde İtalya Hava Savunma Sistemi kurulması kararı alındı. İtalya'dan deniz yoluyla İskenderun Limanı'na getirilen konteynerlere yüklü füze bataryaları ve rampalar TIR'lara taşındı. Hava savunma sistemine ait malzemelerin bulunduğu konteynerleri taşıyan 10 TIR ve 25 İtalya askeri, akşam saatlerinde Kahramanmaraş'a ulaştı.

Polislerin yoğun güvenlik önlemleri arasında Gazi Kışlası'na alınan TIR'lardaki Hava Savunma Sistemi'nin, Alman Patriot Hava Savunma Sistemi'nin konuşlandırıldığı yere kurulacağı öğrenildi.

Askeri kaynaklar konuyla ilgili bilgi vermezken, kente getirilen malzemelerin, Patriot Füze Savunma Sistemleri'nin yerine yeni geliştirilen Medium Extended Air Defense System (MEADS) orta menzilli hava savunma sistemi olup olmadığı merak konusu oldu.

Üzerindeki 360 derece radar sistemi sayesinde 1000 kilometre uzaklıktan yapılan füze saldırılarına karşı harekete geçebilen MEADS, aynı anda iki farklı hava hedefini etkisiz hale getirebiliyor.

İtalya ve ABD'de yapılan son testlerde, aynı anda iki farklı açıdan yaklaşan F-4 Fantom savaş uçağı ve güdümlü füzeye karşı ateşlenen hedefleri vuran bir MEADS bataryasının 5 zırhlı araç üzerine monte ediliyor ve bir gözetim radarı, iki atış kontrol radarı, iki operasyon merkezi ile her birinde 12 füze bulunan 6 füze fırlatma rampasından oluşuyor. Her batarya ise 19 personel tarafından yönetiliyor.

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum