TEOG sınav sonuçları açıklandı mı ?

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı ?
TEOG sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. milyonlarca kişi TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasını bekiyor. TEOG sonuçları e okul üzerinden öğrenilebilecek...

İyi niteliklerde iş bulabilmek için eğitim hayatımızın donanımlı ve de iyi niteliklerde olması gerekir. İyi bir eğitim hayatına sahip olan kişiler iş bulabilme konusunda daha büyük bir avantaja sahip olurlar. Vatandaşların tümünün iş bulabilmesi her birinin iyi işlerde çalışması mümkün değildir. Bu nedenle kendi aralarında çeşitli elemelerden geçebilmeleri için çok küçük yaşlardan itibaren sınavlara hazırlanırlar. Gerçekleştirilen sınavların tümü sizlerden daha iyi yerlere ulaşmanız için yapılmaktadır. Bunun için ülkemizde gerçekleştirilen oldukça güzel şekilde bir nesil yetiştirilmesi için öğrenciler çok küçük yaşlarda belirli sınavlara tabi tutulurlar. Yapılacak olan bu sınavlara katılımlarını sağlayan öğrenciler elde ettikleri sonuçlar sayesinde çok çeşitli alanlarda hizmet alabilirler. Çünkü bu sınavlara girerekniyi bir lise ve de ardından iyi bir üniversite eğitimi alabilirler. 

TEOG SONUÇLARI SORGULAMA

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

27-28 Nisan tarihlerinde yapılan TEOG 2. dönem sınavlarının Haziran 2016 içerisinde açıklanması bekleniyor. TEOG sınav sonuçları MEB resmi internet sitesi üzerinden yayınlanacak. Öğrenciler sorgulamalarını internet üzerinden yapacaklar.

TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

*Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.
*Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.
*Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.
*Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.
*Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.
*8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.
*Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.