ABD'nin büyük yalanı ortaya çıktı

ABD'nin büyük yalanı ortaya çıktı
ABD'nin Arap komutanlar arasında gösterdiği Faysal Ebu Leyla'nın PYD'nin komutanı olduğu, cenazede açığa çıktı.

ABD üst düzey yetkilileri tarafından terör örgütüPYD ile işbirliğini gizlemek amacıyla Arap tugay komutanları arasında gösterilen Leyla için PYD bayrakları ve Abdullah Öcalan posterleri arasında cenaze töreni düzenlendi.

Suriye'de geçtiğimiz günlerde Set Tişrin bölgesi Ebu Gal Gal köyünde IŞİD tarafından atılan füze ile öldürülen Faysal Ebu Leyla Kobani'de defnedildi. ABD üst düzey yetkilileri tarafından terör örgütü PYD ile işbirliğini gizlemek amacıyla Arap tugay komutanları arasında gösterilen Şems eş-Şimal Tugayı Komutanı Leyla için Kobani'de PYD bayrakları ve Abdullah Öcalan posterleri arasında düzenlenen cenaze töreni ABD'nın yalanını ortaya çıkardı. 3 Haziran'da Set Tişrin bölgesi Ebû Gal Gal köyünde IŞİD tarafından atılan füze ile öldürülen Faysal Ebû Leyla Kobani'de yapılan tören sonrası defnedildi. Cenaze töreninde PKK-PYD'ye özgü örgüt teamullerine göre defnedildi. Beraberinde 2 ABD'li askerin de vurulduğu saldırıda ağır yaralı olarak Amerikan Sahra Hastanesine kaldırılan Ebû Leyla'nın dün öldüğü duyuruldu.

ESKİ PYD KOMUTANIYDI

ABD'li üst düzey yetkililer tarafından Arap Tugayları arasında gösterilen Şems eş Şimal Tugayı Komutanı Kobani'de terör örgütü PYD bayrakları ve Abdullah Öcalan posterleri arasında düzenlenen tören sonrası sözde PYD şehitliğine defnedilen Ebû Leyla, Kobani ve Tel Abyad savaşlarına da PYD komutanı olarak katılmıştı. Demokratik Suriye Güçleri safinda savaşan Ebû Leyla 70 kişilik grubu Şems eş Şimal ile Tel Abyat bölgesinde 20'den fazla Türkmen ve Arap köyünün zorla bosaltılmasında etkin rol almıştı. Aslen Münbiçli bir Kürt olan Ebû Leyla Suriye savaşı boyunca hiç bir muhalif oluşumda yer almadı. 2013 yılında Sifira bölgesinde Suriyeli muhaliflere karşı PYD saflarında savaşan Faysal Ebû Leyla 5 aydır Demokratik Suriye Güçleri Askeri Meclisi üyeliği görevini de yürütüyordu.

ABD'DEN TAZİYE MESAJI!

Leyla'nın yaşamını yitirmesi ile ilgili Twitter'dan mesaj yayımlayan ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD özel temsilcisi Brett McGurk, “Dualarımız doğum yeri Minbiç'ı IŞİD teröristlerinden kurtarmak için düzenlenen operasyonda hayatını kaybeden komutan Ebu Leyla ile birlikte. Demokratik Suriye Güçleri Minbiç'te IŞİD'e karşı kazanımlarına devam ediyor. IŞİD'in yabancı savaşçıları Paris ve Brüksel başta olmak üzere saldırıların sorumluları Münbiç'i kullanıyordu” dedi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum