2016 Namaz Vakitleri İstanbul, Ankara, İzmir

2016 Namaz Vakitleri İstanbul, Ankara, İzmir
Ramazan ayının başlaması ile beraber akşam ezanına denk gelen iftar vakitleri sebebi ile namaz vakitleri oldukça merak ediliyor. Haberimizden il il namaz vakitlerini ve detayları öğrenebilirsiniz..

Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. (Bakara Suresi 184)

NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İslam beş esas üzerine bina edilmiştir: Allah"tan başka ilah olmadığına ve Muhammed"in O"nun kulu ve elçisi olduguna şehadet etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, Kabe"ye haccetmek, Ramazan orucu tutmak. (Tirmizi, İman 3, (2612))

7 HAZİRAN İSTANBUL NAMAZ SAATLERİ

İmsak: 03:26

Güneş: 05:25

Öğle: 13:10

İkindi: 17:07

Akşam: 20:42

Yatsı: 22:31

Mü'minler her türlü ibadet ve salih amelde olduğu gibi Ramazan orucunu da Yüce Allah'ın hakkı ve kulların da vazifesi olarak görür ve edaya çalışırlar. Onlar için bütünüyle Ramazan ayı ve orucu Yüce Yaratan'a yakınlaşmaya en güzel ve bereketli vesilelerden biridir.

TERAVİH NAMAZI

Erkekler ve kadınlar için sünnet-i müekkede kabul edilir ve yirmi rekat cemaatle kılınır. Tek başına da kılınabilir. Cemaat ile kılınması makbuldür. Her iki rekatta ara verme veya her dört rekatta ara vemedir.Sekiz rekatta kılınabilir.
Yatsı namazı kılındıktan sonra ve vitir namazından önce kılınır. 20 rekat kılınır. Makbul olanı, her 2 rekatta bir selam vermektir. Ancak 4 rekatta bir selam verilerek de kılınabilir.

İstanbul namaz vakitlerini ve ezan saatlerini sizler için derledik. İstanbul iftar saatini ve sahur saatini de aşağıdan öğrenebilirsiniz. İstanbul için Teravih namazı saatini sizler için derledik.Sizde haberimizden İstanbul iftar saatini ve Teravih namazı vaktini öğrenebilirsiniz. 7 Haziran Salı İstanbul namaz saatlerini ve ramazana özel teravih ve sahur namazı saatlerini detaylıca öğrenebilirsiniz.

ANKARA İÇİN NAMAZ VAKİTLERİ

İmsak
03:19
Güneş
05:13
Öğle
12:54
İkindi
16:50
Akşam
20:22
Yatsı
22:07

İZMİR İÇİN NAMAZ VAKİTLERİ

İmsak
03:52
Güneş
05:41
Öğle
13:17
İkindi
17:09
Akşam
20:41
Yatsı
22:21

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.