Fenerbahçe seride 2-1 öne geçti

Fenerbahçe seride 2-1 öne geçti
Spor Toto Basketbol Ligi play-off finalinin üçüncü maçında Anadolu Efes'i 84-72 yenen Fenerbahçe, seride 2-1 öne geçti.

Spor Toto Basketbol Ligi play-off finalinin üçüncü maçında Anadolu Efes'i 84-72 yenen Fenerbahçe, seride 2-1 öne geçti. 

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Fenerbahçe'nin Vesely ve Bogdanovic ile bulduğu basketlere Anadolu Efes, Saric-Dunston ikilisiyle cevap verdi ve 3. dakika 7-7'lik eşitlikle geçildi. Çift haneli sayılara (10) ulaşan Vesely'nin skorer oyunuyla kontrolü sağlayan sarı-lacivertliler, Udoh-Ali Muhammed ikilisiyle de skor üretince ilk periyodu 23-19 önde tamamladı.

Müsabakanın ikinci çeyreğine Ali Muhammed'in üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle giren Fenerbahçe, 14. dakikada Vesely'nin serbest atıştan kazandırdığı sayılarla farkı çift hanelere çıkardı: 32-22. Periyodun kalan bölümünde Sloukas ve Melih Mahmutoğlu ile üç sayılık basketler bulan ve rakibinin farkı kapatmasına müsaade etmeyen sarı-lacivertliler, soyunma odasına da 43-33 önde gitti.

Maçın ikinci yarısına baskılı savunmayla başlayan Anadolu Efes, 24. dakikada Doğuş Balbay'ın dış atışıyla farkı 6 sayıya çekti: 47-41. Savunma sertliğini arttıran ve Barış Hersek-Bogdanovic ikilisiyle art arda isabetler sağlayan Fenerbahçe, 16. dakikada farkı yeniden çift hanelere çıkardı: 55-45. Mola dönüşü toparlanan ve Saric-Heurtel ikilisiyle 12-0'lık seri yakalayan konuk ekip 28. dakikada öne geçti: 55-57. Çekişmeli geçen periyodun son bölümünde sarı-lacivertliler serbest atışlardan isabetler sağladı ve son çeyreğe 57-57 eşitlikle girildi.

Fenerbahçe'den son periyotta 9-0'lık seri

Mücadelenin son periyoduna Datome ve Vesely'nin basketleriyle 9-0'lık seri yakalayarak başlayan Fenerbahçe, 34. dakikada skoru 66-57'ye getirdi. Yaptığı baskılı savunmayla rakibine kolay sayı şansı vermeyen sarı-lacivertliler, Bogdanovic önderliğinde ürettiği skorlarla farkı 11 sayıya kadar çıkardı: 72-61. Periyodun kalan bölümünde farkın kapanmasına müsaade etmeyen Fenerbahçe sahadan 84-72 galip ayrıldı.

Maçın en skorer ismi Anadolu Efes formasıyla 18 sayı üreten Saric olurken, Fenerbahçe'de Bogdanovic 17, Vesely 16 sayı kaydetti.

Fenerbahçe ile Anadolu Efes arasındaki serinin 4. maçı, 9 Haziran Perşembe günü yine Ülker Sports Arena'da yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.