FETÖ’nün inlerine giriliyor

FETÖ’nün inlerine giriliyor
Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yargıdaki yeni kararnameyle birlikte FETÖ ile mücadelenin ivme kazanacağı kaydediliyor.

Son MGK toplantısında terör örgütü olduğu tescillenen FETÖ mensuplarının, bürokrasiden tamamen temizlenerek etkisiz hale getirileceği belirtiliyor.

Edinilen bilgilere göre Türkiye'de nüfusu 30 binin üzerindeki 497 belediyenin Paralel Yapı’ya son 10 yılda yaptıkları arsa tahsisleri ve üst düzey atamalar tespit edilerek gerekli işlemler yapılacak.

Ayrıca Kimse Yokmu Derneği, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı hesapları kontrol edilerek; FETÖ’ye ait yaklaşık 890 STK'da incelemeler yapılacak.

Öte yandan FETÖ’ye destek sağladığı gerekçesiyle okul sahibi 400 şirketin incelemeye alındığı ifade ediliyor. Süleyman Şah, Melikşah, Zirve, Uluslararası Antalya, Gediz, Canik Başarı, Diyarbakır S.Eyyubi, Şifa, Kanuni üniversitelerine ise inceleme başlatıldı.

Dün Paralel Yapı’ya yakınlığıyla bilinen Orhangazi ve Mevlana üniversitelerine kayyum atanmıştı. İpek, Turgut Özal ve Fatih üniversitelerine ise kayyum atanmasının an meselesi olduğu belirtiliyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum