Peygamber Efendimizin vefatından önce son sözü ne oldu?

Peygamber Efendimizin vefatından önce son sözü ne oldu?
Peygamber Efendimiz ölümünden önce son söz olarak Namaza dikkat edilmesini, kadın haklarının korunmasını, idare altındakilere iyi muamele edilmesini, emanetlerin yerlerine ulaştırılmasını istediği kaydediliyor.

Bugün alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin 1384. vefat yıl dönümü. Peki Peygamber Efendimizin vefatı öncesi neler yaşandı? Son sözleri ne oldu? İşte cevabı:

Peygamber Efendimiz son sözleri olarak; Namaza dikkat edilmesini, kadın haklarının korunmasını, idare altındakilere iyi muamele edilmesini, emanetlerin yerlerine ulaştırılmasını istedi." (Câmiü's-Sağîr, c.3, s.188/3190)

O gün vahiy meleği Hz. Cebrail, ölüm meleği Hz. Azrail’le birlikte geldi. Peygamber efendimizin hal ve hatırını sordu; sonra, ‘’Ölüm Meleği Azrail, içeri girmek için iznini ister!” dedi.

Resul-i Kibriya Efendimiz müsaade edince, Hz. Azrail içeri girdi. Efendimizin önüne oturdu.

'' Ya Rasulallah! Yüce Allah, senin her emrine itaat etmemi bana emretti. İstersen ruhunu alacağım, istersen sana bırakacağım!’’ dedi.

Resul-i Kibriya Efendimiz, Hz. Cebrail’e baktı. O da, ''Ya Rasulallah, Mele-i A’la seni beklemektedir!” dedi. Bunun üzerine, Hatemü’l-Enbiya Efendimizi ''Ya Azrail, gel, memuriyetini yerine getir'' diye buyurdu. Mübarek dudaklarından ‘’ La ilahe illallah’’ cümlesi döküldü. Sonra ellerini yüzünden kaldırdı. Gözlerini evin tavanına dikti. ‘’Allah’ım, Refik-i A’la!’’cümlesini tekrarlaya tekrarlaya 63 yaşında mübarek ruhu Refik-i A’la’ya yükseldi.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.