MHP Lideri Bahçeli:"İstihbaratın köküne kıran mı girdi?"

MHP Lideri Bahçeli:"İstihbaratın köküne kıran mı girdi?"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında İstanbul'da meydana gelen hain saldırıyla ilgili olarak, "İstihbaratın köküne kıran mı girdi?" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında İstanbul'da hainler tarafından düzenlenen bombalı saldırının Türkiye'nin kalbini hedef aldığını ifade ederek, "Allah'ın belası terörizm yine devrede yine saldırıdadır. Türkiye bir felaketi yaşamaktadır. Ankara'da başkanlık falı açanların, partili cumhurbaşkanlığı olsun diye tutturanların, çıkarlarını her şeyin önüne koyanların bereketsizliği ve beceriksizliği gizlenmeyecek derecede ortadadır. Ülke olarak karanlıkta bocaladığımız da yok sayılamaz. Türkiye'yi yönetmekle mükellef ve sorumlu hükümet bir tek kişinin peşine düşmüş, ona yeni bir koltuk bulma arayışına koyulmuştur"  dedi.

 Devlet Bahçeli, İstanbul Vezneciler'de meydana gelen terör saldırısı sonucu şehit olan 7'si polis 12 kişiye rahmet dileyerek yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmasını temenni etti. Bahçeli, "Allah'ın belası terörizm yine devrede yine saldırıdadır. Ağzımızdan çıkacak her söz artık boğazımızda düğümlenmektedir. Şablon ifadeler, klasik diklenmeler, bildik meydan okumalar hükmünü hepten kaybetmiştir. İstanbul'da patlayan bombalar Türkiye'nin tamamını hedef almıştır. Türkiye bir felaketi yaşamaktadır. Ankara'da başkanlık falı açanların, partili cumhurbaşkanlığı olsun diye tutturanların, çıkarlarını her şeyin önüne koyanların bereketsizliği ve beceriksizliği gizlenmeyecek derecede ortadadır. Ülke olarak karanlıkta bocaladığımız da yok sayılamaz. Türkiye'yi yönetmekle mükellef ve sorumlu hükümet bir tek kişinin peşine düşmüş, ona yeni bir koltuk bulma arayışına koyulmuştur"  diye konuştu. 

"ANAYASA NE SÖYLERSE SÖYLESİN"

Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Anayasa ne söylerse söylesin Cumhurbaşkanımızın fiili olarak sorumluluğu doğmuştur" sözlerini eleştirdi. Bahçeli,  "Bu sözler anayasa suçu kanunsuzluğun belgesidir" diyerek şöyle konuştu: "Anayasa ne söylerse söylesin diyenler yarın millet ne derse dersin dönüşünü ahlaksızca yapacaklardır. Başbakana bu hakkı kim vermiştir."

"CUMHURBAŞKANI HALT ETMİŞ, KADINLIK ONURUNU İNCİTMİŞTİR"

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Anneliği reddeden bir kadın yarımdır" sözlerini eleştirerek şunları söyledi: "Katiller büyükşehirlere bomba yüklü araçları birer birer sevk edip pusu kurarken Cumhurbaşkanı 'Anneliği reddeden bir kadın yarımdır' diyerek halt etmiş, patinaj yapmış, kadınlık onurunu incitmiştir. Doğum kontrolü polemiğinde çıta yükselten Erdoğan'ın doğmuş ve büyümüş evlatlarımıza kıyıldığını görmesi için merak ediyoruz daha neyin olması gerekmektedir."

"OSLO'DA YAPILAN PAZARLIKLAR BOMBA OLARAK DÖNMÜŞTÜR"

Devlet Bahçeli, Vezneciler'deki terör saldırısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamayı anımsatarak şöyle devam etti: "Düşününüz bombayla yüklenmiş kanlı araç İstanbul Vezneciler'e kadar getiriliyor. İnfilak ettirileceği uygun zaman kollanıyor. Bundan kimsenin haberi olmuyor. Bu nasıl bir devlet yönetimi, nasıl bir iktidar anlayışıdır? Masum insanlarımızı dinleyen, gözetleyen bir kamu kuruluşunun tehditleri önlemesi tehlikeleri fark etmesi beklenirken aksi gelişmeler yaşanmaktadır. Güvenlik amacıyla mahalle arası yol kesen ve kontrol yapanlar bomba yüklü araçları hiç mi görmediler. Cumhurbaşkanı diyor ki ilk insanlar başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecektir. Sayın Erdoğan ne demeye çalışmaktadır. Hangi ilk insanın mağarasında bomba patlamış, hangi ilk insan terör faaliyetine girişmiştir. Bugün terörizm milletimizin boğazına sarılmışsa suç ve vebal ilkesiz AKP kadrolarının sırtındadır. Oslo'da yapılan pazarlıklar bomba olarak dönmüştür."

"FİİLİ DESTEĞİMİZ HUKUKİ BOYUT ALABİLİYORMUŞ"

Devlet Bahçeli, terörle mücadele konusunda devletin ve güvenlik güçlerine gereken desteğin  verileceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "TBMM'ye sevk edilen 'Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına' destek verecek gereğini eksiksiz yerine getireceğiz. Demek ki neymiş; fiili desteğimiz hukuki boyut alabiliyormuş. Türk askerinin terörle mücadelede elini güçlendirmek ihtiyaç duyduğu hukuki güvenceyi daha da güçlendirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğimizden herkesin emin olmasını  isterim.

'SİNAN OĞAN ADAY OLAMAYACAK'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sinan Oğan'ın MHP Genel başkanlığına aday olamayacağı tartışmalarını değerlendirmesi istenen Bahçeli, "O tartışma değil, gerçektir. Sinan Oğan MHP'den ihraç edilmiştir. İhraç kararını bozmuştur.  Yargıtay'da henüz bir inceleme yapılmadığını duyuruyoruz.  Bize göre ihraç kararı verilmiştir. Yargıtay'dan herhangi bir cevap alınmadığına göre partimizin üyesi, sayılamaz. Yargıtay MHP'nin kararına uygun 5 sıfırlık bir uygulamayı Sinan Oğan için de yaparsa Yargı yoludur açıktır. Partiye yeniden üye olarak kabul edilir. 10 Temmuz'a kadar Yargıtay'ın bir karar vermesi gerekir" diye konuştu.

 Dokunulmazlıklara ilişkin Bahçeli, "Bize de yüce yargının mensupları davet çıkartırlarsa hangi fezlekede hangi suçu işlemiz öğrenir sonra da savunmamızı yaparız" dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.