Türkiye'den PYD'ye uyarı!

Türkiye'den PYD'ye uyarı!
Türkiye PYD'nin Türkiye sınırına 15 kilometreden fazla yaklaşması halinde vurulacağını söyledi.

 

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin ABD destekli Münbiç operasyonu 8'inci gününe girdi.

Münbiç merkezle birlikte Cerablus yönünde devam eden operasyonda PYD, Türkiye sınırının 35 kilometre güneyinde yer alıyor. PYD, operasyonda son 24 saat içerisinde 640 kilometrekarelik bir alanda ve 30'dan fazla köy ve kasabada hakimiyet sağladı.

BÖLGEDE SADECE ARAPLAR OLACAK

Bu durum karşısında harekete geçen Türkiye, Münbiç ilçe merkezi ile birlikte sınır hattı yönünde PYD ilerleyişinden duyduğu rahatsızlığı ABD'li yetkililere iletti. Münbiç konusunda ABD'li yetkililer, “PYD'lilerin ilçe merkezinin IŞİD'den temizlenmesine dönük desteğinin, IŞİD tehdidinin ortadan kalkması ile birlikte son ereceğini ve bölgede tek etkin gücün Araplardan oluşacağı" garantisini yineledi.

SINIRI AŞARSA VURULACAK

Türk resmi makamları ise, PYD'nin Türkiye sınırına 15 kilometreden fazla yaklaşması halinde vurulacağı uyarısında bulundu. Cerablus'un güneyinde başlayan ve Türkiye sınırına doğru devam eden PYD ilerleyişinin Türkiye sınırına 15 kilometreden fazla yaklaşmaması yönündeki uyarı ABD tarafından örgüte iletidi. PYD'nin ihlal etmemesi konusunda uyardığı 15 kilometrelik sınıra paralel uzanan koridor Aktarin, İrşef, Havar Nehir, Mare, Şeyh İsa ve Tel Rıfat köylerinden oluşuyor.

IŞİD, CERABLUS'TAN ÇEKİLİYOR

Terör örgütü IŞİD 2014 yılı başlarından itibaren kontrol ettiği Halep'in sınır ilçelerinden Cerablus'u boşaltıyor. Örgüt militanları ailelerini büyük oranda Rakka ve El Bab kasabasına nakletti. Bölgede bulunan kaynaklar Cerablus'un her an PYD tarafından kuşatılabileceğini yaklaşan tehlike sebebi ile militanların ailelerini farklı merkezlere naklettiği ve her an kasabayı boşaltabileceği bilgisini veriyorlar.

DAHA ÖNCE DE VURDUK

Geçtiğimiz aylarda Afrin merkezden başlattığı saldırı ile Tel Rıfat yönünde ilerleyen ve 6 köyü ele geçiren PYD, Kobani-Afrin bağlantısını sağlamayı hedeflemişti. Türkiye ise PYD'ye ait cephe hatlarını sınırdan vurarak Suriyeli muhaliflere destek vermiş ve PYD'nin sınırımıza yaklaşmasına engel olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum