Kurşun 36 yıl sonra çıkartıldı!

Kurşun 36 yıl sonra çıkartıldı!
Protez tedavisine gittiği dişçide, çenesinde "saçma" olduğu belirlenen 54 yaşındaki şahıs, geçirdiği operasyonla saçma tanesinden kurtuldu.

 

 

 

Eskişehir'de protez tedavisine gittiği dişçide, çenesinde "saçma" olduğu belirlenen 54 yaşındaki Güler Palaz, geçirdiği operasyonla sağlığına kavuştu.

Bir süre önce dişlerinden rahatsızlanan ve çenesinde şişlik oluşan Palaz, tedavi için bazı sağlık kurumlarına gitti.

Palaz, bir sağlık kurumunda kendisine yapılan protez dişi kullanamayınca bu kez Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine başvurdu.

Muayeneden sonra ağız tomografisi ve panoramik filmi çekilen kadının çenesinde bir metal cisme rastlandı. İncelemede Palaz'ın çenesindeki cismin bir tüfekten çıkan saçma olduğu ve uzun yıllar burada durduğu belirlendi.

Palaz'ın çenesindeki saçma Eskişehir Ağız ve Diş Hastanesi Çene Cerrahı Uzman Dr. Süleyman Kaman ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla çıkarıldı. 

"SAÇMA ENSEDEN GİRİP ÇENESİNDE KALMIŞ"

Kaman, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, Palaz'ın, kendilerine başvurduğunda çenesinde bir şişlik olduğunu bundan dolayı protez diş kullanamadığını belirttiğini ifade etti.

Kadının ağız tomografisini ve panoramik filmini çektiklerini dile getiren Kaman, şöyle konuştu:

"Çenede bir saçma olduğunu belirledik. Saçma enseden girip çenesinde kalmış. Bu durum bizi çok şaşırttı. Saçma, kemik içerisinde yer yapmış. Hemen bir operasyon planladık. 36 yıldır fark etmeden çenesinde taşıdığı saçmayı çıkarttık. Bir hafta sonra dikişlerini aldırıp, normal hayatına dönebilir. Bundan sonra rahatlıkla diş protezi kullanıp, yemek yiyebilir."
 

"BEN DE ÇOK ŞAŞIRDIM"

Güler Palaz ise Afyonkarahisar'da yaşadıkları dönemde yakınları arasında çıkan silahlı kavgadan kaçarken arkasından ateş edilmesi nedeniyle yaralandığını anlatarak, şunları söyledi:

"1980 yılında çıkan bir silahlı kavgada çenemden yaralanmıştım ama pansuman yapılıp yaram temizlenmişti. 36 yıldır çenemde bir saçmanın olacağını hiç düşünmemiştim. Normal yaşantıma devam ettim. Ağzımda bir şişlik vardı. Onun üzerine bastırıp, rahatlıyordum. Ancak diş protezi yaptıracağım zaman o şişlik beni rahatsız etmeye başladı. Protez takamadım. Diş hastanesine geldiğimde çekilen filmlerde çenemde saçma olduğu fark edildi. Ben de çok şaşırdım. Şimdi sağlığıma kavuştum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.