İki ülke arasında diplomatik kriz!

İki ülke arasında diplomatik kriz!
Litvanya, sınıra yakın bölgede inşa edilen Astravyets Nükleer Enerji Santralinde kaza yaşandığı iddiasıylaBelarus’a nota verdi.

 

Litvanya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius'un, Belarus'un Vilnius Büyükelçisi temsilcisi Lyudmila Tatarinoviç'i bakanlığa çağırarak, olaya ilişkin açıklama talep ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "Belarus'ta yapılan nükleer enerji tesisinin uluslararası uzmanlarca değerlendirilmediği, test edilmediği ve uluslararası standartlara uymadığı için kaygılanıyoruz. Belarus'a bir kez daha nükleer enerji santralinin çevre ve nükleer güvenlik konularında test edilmesi için Avrupa Birliği (AB) uzmanlarını davet etmesi çağrısında bulunuyoruz." ifadesine yer verildi.

Litvanya Dışişleri Bakanlığı geçen ay, Astravyets Nükleer Enerji Santralinde kaza meydana geldiği gerekçesiyle Belarus'un Vilnius Büyükelçisi Aleksandr Korol'u bakanlığa çağırarak protesto notası vermişti.

Litvanya, Başkent Vilnius'a sadece 50 kilometre mesafede inşa edilen nükleer tesisin güvensiz olduğu gerekçesiyle Belarus'u birkaç kez eleştirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.