ABD kendini korumaya aldı

ABD kendini korumaya aldı
Türkiye'de her geçen gün farklı merkezlerde terör saldırıları meydana gelirken ABD konsolosluğu beton bloklarla kendini korumaya aldı.

Türkiye'de hemen hemen neredeyse her gün farklı bir merkezde terör saldırıları devam ederken ABD'nin Adana'da bulunan konsolosluk binasının önüne beton bloklarla koruma yapıldı. ABD’nin Adana Konsolosluk binasının önünden geçen tali yolu tamamen kapatılırken giriş çıkışlara da kurşun geçirmez güvenlik kulübeleri yaptırdı, yetmedi şimdi de   binanın etrafına tamamen çevirecek şekilde 5 metre yüksekliğinde beton duvarlar örüldü. Esnafın feryadını ise duyan yok.

GÜVENLİK NEDENİYLE TAŞINDI

Güvenlik nedeniyle kent merkezinden daha güvenli bir bölgeye taşınan ABD’nin Adana Konsolosluğu çevresine daha iyi korumak için beton bariyerlerden duvar örülmesi, yanındaki işyerlerinin şikayetlerine yol açsa da değişen bir şey olmadı. Konsolosluk “Bu tip önlemleri almak zorundayız” diyerek beton duvarı yapmaya devam ederken beton bloklarla çevrilirken, karayoluna paralel yan yola da çıkıldı.

abd-turkiye-sinirlari-icinde-kendisine-dev-duvar_x_8509244_38.jpg

VALİLİK BELEDİYE CEVAP VERMEDİ

Bu uygulama özellikle yanındaki bir otomobil showroomunun giriş-çıkışını engelledi. Firma yetkilileri Valilik ve Belediye’den şikayetlerine bir karşılık bulamadıklarını belirterek, dava açacaklarını söyledi.

Esnaf isyan ediyor: Açık hava hapishanesine çevirdiler Çevredeki iş yeri sahipleri 5 metre yükseklikte beton bariyerlerin gelmeye devam ettiğini ve yol bağlantılarının kapandığını belirterek, “Burayı açıkhava hapishanesine çevirdiler” diyerek bariyerleri taşıyan TIR’lara engel olmaya çalıştı.

ABD KENDİNİ KORUMAYA ALDI

ABD’nin Adana Konsolosluğu binası önüne 5 metre yüksekliğinde, 2 metre genişliğinde dev beton duvar örüldü. Türkiye’de ve dünyada terör olaylarının tırmanmasının ardından ABD Adana Konsolosluğu binasında güvenlik önlemleri artırıldı.

Terör örgütü IŞİD’in saldırısına karşı 2 yıldır demir bariyerlerle ek tedbirler alınan Levent Mahallesi, D-400 karayolu kenarındaki ABD Adana Konsolosluğu binasının çevresinde terör saldırılarına karşı önlemler artırıldı. Konsolosluk binasının önünden geçen tali yolu tamamen kapatan yetkililer, giriş çıkışlara da kurşun geçirmez güvenlik kulübeleri yaptırdı. Bu önlemlere ek tedbir olarak D-400 karayolu kenarına konsolosluk binasının etrafını tamamen çevirecek şekilde 5 metre yüksekliğinde, 2 metre genişliğinde beton duvarlar örüldü. 2 TOMA ile çevik kuvvet ekibinin bekletildiği konsolosluk binası önünden araç ve yaya geçişine de izin verilmiyor. ABD Konsolosluğu, İncirlik Üssü’ne yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta D-400 karayolunun kenarındaki eski Ceyhan yolu olarak bilinen tali yolun üzerinde bulunuyor. Tali yol, bir yıl önce güvenlik gerekçesiyle demir barikatlarla kapatılmış ancak duvar örülmemişti.

abd-konsoloslugu-5-metrelik-duvar-cekti-8508628_x_69_o.jpg

Güvenlik nedeniyle kent merkezinden daha güvenli bir bölgeye taşınan ABD’nin Adana Konsolosluğu çevresine daha iyi korumak için beton bariyerlerden duvar örülmesi, yanındaki işyerlerinin şikayetlerine yol açsa da değişen bir şey olmadı. Konsolosluk “Bu tip önlemleri almak zorundayız” diyerek beton duvarı yapmaya devam etti. D -400 karayolu üzerinde, İncirlik Üssü’ne 3 kilometre uzaklıkta bulunan konsolosluk binasının ön cephesi kurşun geçirmez beton bloklarla çevrilirken, karayoluna paralel yan yola da çıkıldı. Bu uygulama özellikle yanındaki bir otomobil showroomunun giriş-çıkışını engelledi. Firma yetkilileri Valilik ve Belediye’den şikayetlerine bir karşılık bulamadıklarını belirterek, dava açacaklarını söyledi.

ESNAF İSYAN EDİYOR

Çevredeki iş yeri sahipleri 5 metre yükseklikte beton bariyerlerin gelmeye devam ettiğini ve yol bağlantılarının kapandığını belirterek, ‘Burayı açıkhava hapishanesine çevirdiler’ diyerek bariyerleri taşıyan TIR’lara engel olmaya başladı. Bu arada ABD Konsolosluğu’ndan yapılan açıklamada, terör ortamına değinilerek şöyle denildi: “Bu proje Belediye ve Konsolosluk tarafından ortak olarak planlanmıştır. İçinde yaşadığımız dünyanın talihsiz bir gerçeğidir ki, biz hem Amerikalılar hem de Türkler terörizm tehdidiyle karşılaşmamak ve sonuç olarak bu tip önlemler almak zorundayız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum