Gülerce: Gülen tekme tokat dövdü

Gülerce: Gülen tekme tokat dövdü
Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen'le ilgili bugüne kadar hiç anlatmadığı bir anısını paylaştı.

Gülen'in artık Batı'nın taşeronu olduğunu söyleyen Gülerce, "O hareketi gördüğümde Cemaati terk etmem gerekirdi." pişmanlığını dile getirdi. 

Uzun yıllar Cemaatin içinde kalan, Fethullah Gülen'in en yakınındaki isimlerden birisi olan  Hüseyin Gülerce, MİT krizi, Gezi süreci ve 17-25 aralık darbe girişimleri sonrası yapıyla yollarını ayırdı. Şimdilerde Star Gazetesi'nde yazan Gülerce, cemaat ve Gülen'le ilgili bugüne kadar hiç dillendirmediği bir olayı İnternet Haber'den Hande Aydemir'e anlattı... 

GÜLEN ZEKİ BİRİ

Fethullah Gülen'i çoğu kişinin emekli bir vaiz gibi gördüğnü ancak çok yüksek zekalı birisi olduğunu belirten Hüseyin Gülerce, "Beni zekası etkilemedi. Ama ben bir fizik öğretmeniyim. Yani lise 1'deki bir öğrencinin ODTÜ'yü kazanıp kazanamayacağını bilirim. Hatta söylediklerim de olmuştur. Bir fizik sorusuna verdiği cevaptan Boğaziçi'ne girip giremeyeceğini söylemişimdir. İnsan zekasını anlayabilirim. Derinliğini, gücünü anlarım. Bir kere sosyal bir zekası var. İnsanları idare etme zekası var. Bir cemaati yönetme zekası var. Cemaatteki insanların hepsi normal yurdum insanı, karakterleri var, hırsları var, fıtratları var, bu insanları çarpıştırmadan yönetebiliyor. Ki çarpışıyorlar. Daha büyük çarpışmalar olmasın diye idare etmek kolay bir şey değil. Cemaatlerde biraz daha katıdır disiplin. Askeriyede olmayan bir disiplin vardır." açıklamasında bulundu.

'GÖRDÜĞÜMDE TERK ETMELİYDİM'

Cemaatin çok gizli bir hareket olduğunu ve bunu yeni yeni, tespit ettiğini belirten Gülerce, o günlerde yaşadı bir olayı ilk kez anlattı : "İnsan olarak o kadar yanlış yapar mıyım bilmiyorum. Hiç anlatmadım bu güne kadar. Ama o hareketi gördüğüm zaman benim Cemaati terketmem gerekirdi. Bu röportajın hatırına anlatayım hadi...

'DUASINI ALAYIM DEDİM'

1995'de Zaman'a genel müdür olunca, hürmetin gereği olarak İzmir'e duasını almaya gittim. Bir hareketin manevi büyüğü, siz de hareketin CEO'su olmuşsunuz. Gideyim kendisinin duasını alayım dedim. Telefon ettim. Gittim. Henüz kendisi ile karşılaşmadık. Yamanlar Kolejinin üst katında bir odaya oturttular. Bir anda bir gürültü oldu. Bir bağırış... Ben de merakla fırladım dışarı. 

'GÜLEN TEKME TOKAT BİRİSİNİ DÖVÜYOR'

Gördüğüm sahne şu: Gülen, tekme tokat birisini dövüyor. Allah Allah. Dövdüğü kişiyi de tanıyorum: Cevdet Türkyolu. Onun yeğeni ile evli. Tabi benim o şekilde görmem onu çok kötü etti. Ben şok yaşıyorum. Hareketin manevi lideri, ağırbaşlı... Bize sahabe efendilerimizi hatırlatan bir insan evli barklı birini dövüyor. Tabi sonra sofraya oturduk, söylenmeye başladı. "ben nasıl bir adamım" dedi. "... Evli barklı, çoluk çocuğu olan bir adama nasıl vurabilirim" dedi. Ama öyle ufak bir vurma değil, tekme tokat girişti.

'BENİ TESELLİ ETTİLER'

Bir evlat, babası kendisini döverken nasıl pasif kalıyorsa, o da öyle. Baba evladını dövüyor ama el kalkmıyor. Ama şimdi anlıyorum. Asıl söylenmesi onu dövmekten değil. Çünkü onu ortaokula gittiği zamandan beri dövüyormuş. Sonra beni teselli ettiler, "Aman şaşırma, Cevdet için bir şereftir, o da bununla övünür. Hocaefendi bir tek beni dövüyor. Sizin hiç birinizi dövmez, böyle bir yakınlığı var benimle..." diye.

Aslında bu skandal. Ben bunu hayatımda ilk defa anlatıyorum. Hiç anlatmadım, belki de aleyhimde çok iftira yayıyor şu günlerde. Ondan dolayı anlatma ihtiyacı duydum. Gene anlatmazdım da... Hakkımda o kadar çok iftira yayıyor ki... 

BATI HESAPLARININ TAŞERONUDUR

Gülen'in amacı ne? Brüksel'e, Washington'a niye jurnalliyor? Bu adam otoriterliğe gidiyor, bizimle çarpıştığına bakmayın. Asıl tehlike bunun diktatörlüğüdür, önünü kesin ve Erdoğan'ın önünü kesmede biz, bize verilecek her görevi yaparız. Gülen'in verdiği mesaj bu. Bana göre Gülen şu anda batı hesaplarının taşeronudur. Kendi iradesi artık yok. Erdoğan onun önünü kestiği için, Erdoğan'dan intikam alıyor. Çok intikamcı bir insan, Bahçeli'den de intikam alıyor. CHP-HDP hükümetini dışarıdan desteklemediği ya da CHP ile MHP hükümetini kurmadığı için Bahçeli'yi affetmez Gülen.

AK PARTİ İNTİHAR MI ETMEK İSTİYOR

"Ahmet Davutoğlu'nun yerine Binali Yıldırım'ın başbakan oluşu ve yeni hükümetle ilgili görüşlerini de paylaşan Gülerce, CHP ile koalisyonun eşiğinden dönüldüğünü söyledi. Yaşanan bu değişimin gerekçesini Gülerce şu şekilde okuduğunu belirtti: "Tayyip Bey bir şey anlattı Davutoğlu'na. Bizim üstümüze çok geliniyor... Çanakkale'deki gibi 7 düvel geliyor. İçeride yönetim zaafiyeti var. Türkiye koalisyonlarla sıkıntıya sokuluyor. 7 Haziran'da az daha koalisyon dönemine girilecekti. Yaşanmış bir 7 Haziran – 1 Kasım arası var. 5 ay... Davutoğlu'na şunu söylemek istedi, az daha koalisyon kuruyordunuz, hatta bir ara CHP ile koalisyon ihtimali artınca Tayyip Bey, bir açıklama yaptı Davutoğlu'na. AK Parti intihar mı etmek istiyor dedi. 

ERDOĞAN'I HAPSETME OPERASYONUYDU

Çünkü, Tayyip Bey'i devre dışı bırakma operasyonu AK Parti CHP koalisyonuydu. Eğer o koalisyon kurulsaydı, Tayyip Bey Beştepe'de hapsedilecekti. Siyaseten kurma gayreti gösteriyor gibi olabilirdi ama Bülent Arınç enteresan bir laf etti, CHP koalisyon için ne kadar samimi ve gayretli davranıyor biz ise ne kadar ağırdan alıyoruz dedi. Ben Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu'nun aynı çizgide olduğunu düşünüyorum. O çizgiye bana göre batı tesiri var. İyi niyetle şeytanın sağdan yaklaşması gibi. 

OTORİTERLİK YAKIŞTIRMASI

Diyorlar ki "Bu Tayyip Bey Türkiye'yi otoriterliğe götürüyor. Türkiye'ye zarar veriyor. Dostumuz kalmadı. Bu badireden çıkabilmemiz için Gül, Arınç, Davutoğlu gibi düşünen insanlara ihtiyaç var." AK Parti içinden de Tayyip Bey'den yeteri kadar iltifat görmeyen insanlar katıldılar buna. Tayyip bey bence münasip dille bunu anlatmaya çalıştı. 

İNANMASAM DESTEKLEMEM

"Etmeyin eylemeyin, bu bir tuzak, bensiz AK Parti demek, AK Parti'nin ipinin çekilmesi demek." Şahsı ile ilgili değil, ben de öyle görüyorum. Tayyip Bey'i kenara alın AK Parti bir koalisyona mahkum olur. Tayyip Beysiz AK Parti, CHP koalisyonuna mahkumdur. Tıpkı DYP gibi, ANAP gibi bu da onun sonu olur. Burada Tayyip Bey kendisini düşünmüyor. AK Parti'yi ve Türkiye'nin istikrarını düşünüyor. Ben buna samimi olarak inanmasam bu desteği vermem. Bu insan Türkiye için lazım. 

SİYASETTE VEFA BİR SEMTTİR

Siyasette vefanın ölçüsünü getirmek çok zordur. Hatta şunu da diyebilirim siyasette vefa olması binde bir ihtimaldir. Siyasette çok yol ayrımları geliyor. Orada lideriniz ile yürümeye devam etmeniz çok zor. Birbirinden kopmayan üç insan kimdi? Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Bülen Arınç'tı. Nedir şimdiki durum. Siyasette vefa olması zordur. 

Esas vefa bağrınıza taş basıp bir hareketin parçalanmasını önlemektir. Tayyip Bey'i savunma değil, matematik gerçek şu: Karşımızda Erdoğan'lı bir Ak Parti var. Erdoğan gidince Ak Parti de gidiyor. Burada Erdoğan ile uğraşmak doğru değil. Siz Erdoğan'ı yıpratırsanız AK Parti gidecek. Eleştirdiğin konuda bağrına taş bas... Ailenizde, arkadaşlığınızda bağrınıza taş bastığınız olmuyor mu? Bazen yutkunuyorsunuz, hatta evlilikte mesela çok yutkunuyorsunuz. 

ÖZKÖK ŞEYTANA PABUCUNU TERS GİYDİRİR

Gülerce, "Merhum Muhammed Ali ilk Gezi çoğuydu diye yazdı Ertuğrul Özkök. Bununla ilgili ne söylersiniz?" şeklinde yöneltilen soruyu da "Geziyi aklamak için şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yol bu. Yani bunun anlamı şu: Ertuğrul Özkök, şeytana bile pabucunu ters giydirir. Muhammed Ali'ye de çok büyük hakarettir." şeklinde yanıtladı.

Haber10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum