CHP'li Böke'den ağır sözler

CHP'li Böke'den ağır sözler
CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde protesto edilmesi ve kurşunla tehdit edilmesine ağır sözlerle tepki gösterdi.

 "Saray soytarıları, gelip bize, "Ana muhalefet liderine yapılanlar halkın takdiridir" diyor. Açıkça suça azmettiriyorlar. 14 yıllık bir iktidar sonucunda bizi kana boğdular" diye konuştu.

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK sonrasında yaptığı basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Böke, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne atılan mermiye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye siyaset tarihine kara bir leke olacak bir saldırı gerçekleşti. Bugünkü MYK'da bu saldırıyı değerlendirdik. Bundan sonra CHP'nin takınacağı tavır çok net ve kararlı olacaktır. Demokrasi, özgürlük mücadelesi veriyoruz. Bu mücadeleyi, heyecanı 93 yıldır sürdürüyoruz. Bu mücadele gücünün karşısında hiç kimse duramaz. Türkiye için kurduğumuz hayalin önüne hiçbir kurşun geçemeyeceğini bir kez daha konuştuk. Türkiye'nin AKP tarafından ortaya konan bu rezil yönetimi sonucunda geldiği nokta çok açık. Türkiye saray rejimi ve bu rejimin uzantısı olan AKP iktidarı tarafından bir terör sarmalına teslim edildi. Saray rejimi kendisi iktidarda kalmak uğruna bir çok canı feda etmeyi göze almış görünüyor. Suçluluk duygusu ile çetecilik anlayışı ile dün bir saldırı gerçekleştirdiler. İşte bu suçu örtmek için sefil oyunlarını o şehitlerin cenazelerini bir tiyatro sahnesine çevirmeye çekinmeden yapacaklarını da açıkça bize göstermiş oldular. Bütün bunlar olurken suçluluğunu bilenler, saray soytarılarını karşımıza çıkartıyorlar. Saray soytarıları, gelip bize, "Ana muhalefet liderine yapılanlar halkın takdiridir" diyor. Açıkça suça azmettiriyorlar. 14 yıllık bir iktidar sonucunda bizi kana boğdular."

"HERGÜN ŞEHİT VERDİĞİMİZ TABLONUN SORUMLUSU AKP İKTİDARI"

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne atılan mermiye ilişkin eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi 2002'de sıfır terör ile teslim almış olan bugün her gün şehit verdiğimiz bir tabloyu ortaya çıkarmış olanalar AKP iktidarının kendisidir. Sorumlunun kim olduğu çok açık. Bu iktidarın bakanları Öcalan'a övgüler dizdiler. Bu iktidar, Türkiye'nin yasalarını ve anayasalarını teröristler ile bir masa etrafında bir meze ederek müzakere etti. Bu iktidar valiler teröre göz yumun emri verdi. Bu iktidar sınır kapılarında çadır mahkemeleri kurup eli silahlı teröristleri törenlerle karşılayacak kadar şirazesinden çıktı. Bu iktidar son 1 yılın içerisinde 500'ün üzerinde şehit verilmesine sebep oldu. Bütün bunlar olurken suçluluğunu bilenler, saray soytarılarını karşımıza çıkartıyor. Saray soytarıları, gelip bize, 'Ana muhalefet liderine yapılanlar halkın takdiridir' diyor. Açıkça suça azmettiriyorlar. 14 yıllık bir iktidar sonucunda bizi kana boğdular. Saray soytarıları ile yetinilmiyor. Adına Cumhurbaşkanı denenler, çıkıp yalanalar üzerine inşa ettikleri siyaseti pekiştirerek devam ediyorlar. Vatandaşı suça azmettiriyorlar. Bizim karşı çıktığımız bu sistem. Ne yaparsanız yapın, nereye kaçarsanız kaçın hangi provokasyonu yaparsanız yapın bizi demokrasiden hukuktan asla alıkoyamayacaksınız."

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, suçluların, kendi suçlarını örtmek için yeni suç çetelerini sokaklara saldığını, ancak Türkiye'nin sağ duyusuna sonsuz güven duyduklarını anlattı. Böke, "Türkiye'yi bu zorba çetelere asla teslim etmeyeceğiz. Onlar sarayları için Türkiye'ye ölüm ve karanlık vadediyorlar biz ise Türkiye'deki bütün vatandaşlar için aydınlık demokrat … bir düzen vadediyoruz. Dün adına protesto denilen saldırı; taciz, adam yaralama, uyuşturucu taşıma gibi suçlar işlemiş olan ve bunlarla beraber özel hareket tişörtü giyerek o mekana girmiş olanlar tarafından işlendi. Soracağımız çok soru var" dedi.

"HSYK KARARNAMESİ İLE ESASINDA BİR SARAY KARARNAMESİ ÇIKARTILDI"

Böke, geçen haftalarda bir kez daha HSYK kararnamesi ile esasında bir saray kararnamesi çıkartıldığını ifade ederken, "Sarayın istediğini yapanlar terfi ettirilirken demokrasi, hukuk için mücadele veren gerçek hukukçuların hepsi de oldukları yerlerden sürüldüler. Hangi oyunun oynandığını görüyoruz. Demokrasiden uzaklaşılmasına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

"BÜTÜN KADINLAR ADINA CUMHURBAŞKANI'NA SESLENİYORUM; SANA NE İSTEDİĞİMİZ GİBİ YAŞARIZ"

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlarla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirerek, "Cumhurbaşkanı yaz mevsimi geldiği için kadına hakaret sezonunu da açmış gözüyor. Hiç üzerine vazife değilken biz kadınlara nasıl yaşayacağımızı, ne yapacağımızı söyleme yetkisini kendisinde görüyor. Bütün kadınlar adına kendisine sesleniyorum; sanane istediğimiz gibi yaşarız. İstersek çocuk yaparız. İstersek çalışırız. Yaşantımıza kimsenin müdahale etmesine asla izin vermeyiz" diye konuştu.

"ATANMIŞ BİR BAŞBAKANIN CÜMLELERİNİN HİÇBİR AĞIRLIĞI YOKTUR"

Çözüm sürecine ilişkin Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarının sorulması üzerine Böke, "Süreçleri inşa etmiş, yıkmış sadece kendi siyasi geleceği için bunları yapmış bir AKP'nin atanmış bir başbakanının söylediği hiçbir cümlenin bizim açımızdan hiçbir ağırlığı yoktur" ifadelerini kullandı.

"SİSTEM BİZİ KORUMUYORSA KENDİMİZİ VE VATANDAŞLARIMIZI KORUYUP KOLLAYACAĞIZ"

Böke, "Demokrasi getirmek için sistem bizi korumuyorsa kendimizi ve vatandaşlarımızı koruyarak, kollayarak bu mücadeleyi hukuki ve demokratik zemin içerisinde devam ettireceğimizi belirtiliyoruz. Herhangi bir somut adım tarif edilmesi yükümlülüğü yok. Bu bir mücadele gücü omuz omuza hep beraber yapılacağının ifadesidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.