İlhan Cavcav'dan dört büyüklere sitem

İlhan Cavcav'dan dört büyüklere sitem
İlhan Cavcav, 4 büyüklerin futbolcu piyasasını yükseltmesinden yakınarak, “Piyasanın böyle yükseltilmesinin yegane sebebi Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’dir. Biz Anadolu kulüpleri olarak bunların yanında piyon olarak kalıyoruz” dedi.

Genlerbirliği’nin transfer çalışmaları hakkında bilgi veren ve 4 büyüklerin futbolcu piyasasını yükseltmesinden yakınan Kulüp Başkanı İlhan Cavcav, “Her takımın istediği gibi biz de Ankara olarak, Ankara’dan bir şampiyon bugüne kadar hemen hemen çıkmadı, özellikle birinci ligden hiç yok. Herkesin gönlünde yatan burada şampiyon olmak ancak burada herkesin bilmesi gereken bir olay var. Bizim seyircimiz maalesef yok. 700 kişiye, 600 kişiye 15 lira biletle maç oynuyoruz. Bunun karşılığında Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ne saha kirası olarak büyük bir para ödüyoruz. 19 Mayıs Stadı’nın bütün arızaları, her türlü bakımı Gençlerbirliği kulübüne ait" diye konuştu. 

"YANLARINDA PİYON OLARAK KALIYORUZ"

Cavcav, sporculara en fazla 300-400 bin euro verdiklerini ifade ederek, "En müstesna adam olursa verdiğimiz para 500 bin euro fakat basında okuduğum zaman çıldırıyorum. Mesela Gökhan, ben Gökhan’ın aldığı alacağı parayı kıskanmıyorum. Gökhan Gençlerbirliği’nde de oynadı. Gökhan’a burada çok zorluklarla yardımcı oldum. Başım baya dertteydi. Sonra Fenerbahçe’ye sattık. Oradaki kulüplerimizin böyle bir futbolcuya 3 milyon, 4 milyon euro para vermeleri, özellikle Fenerbahçe gibi bir kulübümüz Emenike’yi 9 milyon euroya aldı. Piyasanın böyle yükseltilmesinin yegane sebebi Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’dir. Biz Anadolu kulüpleri olarak bunların yanında piyon olarak kalıyoruz. Bu itibarla da Ankaralılar haklı olarak, ‘niye şampiyonluğu oynamıyorsunuz’ diyor. Bizim çocuklarımız 300, 400 lira öbürü 3 milyon euro alırsa, tabi ki biz bu çocukları motive etmekte de baya zorlanıyoruz. Yaklaşık 38 sene gibi bir zamanda kulüp başkanlığı yapıyorum ve Gençlerbirliği takımının menfaatlerini koruyorum. Diğer Anadolu kulüpleri içerisinde 2-3 defa ligden çıkan, düşen bir sürü takımlar oldu. Allah’a çok şükür bizim başımıza böyle bir olay gelmedi” ifadelerini kullandı.

“ÜZÜLMEZ İLE ARAMIZDA HİÇBİR ŞEY YOK”

Teknik Direktör İbrahim Üzülmez ile aralarında anlaşmazlıkların olduğu yönünde çıkan haberlerle ilgili olarak ise Cavcav, “Kavga yok. Oyuncu değişikliği. Ben başka birini almak istiyorum o başka birisini almak istiyor. Benim istediğim oyuncunun kulübüne vereceğim para 500-600 bin Euro, sporcuya 250-300 bin euro. Menajerler var; 50 bin, 70 bin. Geçen sene 5 tane adam aldım. 500 bin euro sırf menajere verdim. 3 tane futbolcuyu oynatamıyoruz şimdi. Bizim bir yönetici değil, hoca arkadaşımız bu futbolcuları seyrettiğini söyleyip, ‘Bunlar şöyle adam, böyle adam.’ dedi. Benim de hatam var, benim en büyük hatam insanların söylediklerine kıymet vermek ve onları kardeş gibi bağrıma basmaktan geliyor. Maalesef çok zaman hep yanaklarımdan, şakaklarımdan öpülüyorum. Bu önemli değil, mücadelemizi sonuna kadar yapacağız. İbrahim Üzülmez ile aramızda hiçbir şey yok. Bir oyuncu alacaktım, oyuncuyla şimdi yönetimde olan arkadaşlarımla beraber kulübe gidiyorum, isim vermek istemiyorum, hoca o adamı istemiyor. O adamın da bize maliyeti aşağı yukarı 2-2 buçuk trilyon. Bizim böyle bir parayı vermemiz mümkün değil. Ama hoca benim orada adamım var diyor. Ben de seninle konuştum, araştırdım. Şimdi sana söz verdim. Benim verdiğim sözün çok önemli olduğunu ifade etmek isterim. Şimdi adama bunu bana bulana, tavsiye edene ne diyeceğimi şaşırıyorum. O yüzden şimdi değerli yönetim kurulu üyelerimizle kulüpte bir 10 dakikalık görüşme yapacağım” açıklamalarında bulundu. 

Bu açıklamaların ardından yönetim kurulu ve hocayla görüşen Cavcav'ın, ismini açıklamadığı futbolcuyla ilgili kararı gelecek hafta verecekleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.