Angelica 'Melek' adını aldı

Angelica 'Melek' adını aldı
Muğla Fethiye'de yaşayan Alman vatandaşı Angelica, Kelime-i Şehadet getirerek törenle Müslüman oldu.

 

 

Muğla'nın Fethiye ilçesinde eşinden ve komşularından İslamiyet ile ilgili bilgi alan Alman Angelica Yılmaz (49) Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde 9 yıl önce Yunus Yılmaz (56) ile evlenen Angelica Yılmaz, 5 yıl önce Fethiye'nin Çiftlik mahallesiande yaşamaya başladı.

Eşinden ve komşularından İslamiyet hakkında bilgi edinen Yılmaz, Müslüman olmaya karar verdi. Yılmaz'ın başvurusu üzerine Fethiye Müftülüğünde ihtida töreni düzenlendi.

Törende, Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu'nun İslamiyet ve Müslümanlık hakkında bilgi aktarmasının ardından şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getiren Yılmaz, Müslüman oldu.

"Melek" adını alan Yılmaz'a Kadıoğlu, ihtida belgesi ile Kur'an-ı Kerim ve mealini hediye etti.

Melek Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana İslamiyet'e yakın olduğunu söyledi. Komşusu ve yakınlarından Kur'an-ı Kerim dinlerken daha da etkinlendiğini anlatan Yılmaz, "İçimdeki şevk daha da çoğaldı. Bir an önce Müslüman olmak istedim." dedi.

Kadıoğlu ise Yılmaz'a Müslümanlık hakkında bilgiler verdiklerini ve her türlü sıkıntısında yanında olacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.