Terörle mücadelede yeni dönem!

Terörle mücadelede yeni dönem!
Askere terörle mücadelede güvence getiren tasarı komisyondan geçti. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının yargılanması Başbakan'ın iznine bağlanacak.

Hükümet, operasyon bölgelerinde görev yapan askerlerin korunması için Genelkurmay Başkanlığı'nın uzun süredir talep ettiği kulislere yansıyan düzenleme komisyondan geçti.

TASARIDA NELER VAR?

Tasarıya göre görevlendirilecek TSK birliklerinin çapı, konuşlandırılacağı yerler, emir komuta ilişkileri, kuvvet kaydırılması ve bu kapsamda gerekli görülen hususlar Genelkurmay tarafından belirlenecek. Birlikler ve personel, komutanının sorumluluğu altında görevlerini yerine getirecek. Askeri birlikler ile genel kolluk kuvvetleri arasındaki koordinasyonu valiler sağlayacak. Operasyonlarda güvenlik kuvvetlerinin elinden kaçmakta olan kişilerin izlenirken girdikleri konuta, işyerine veya kapalı alanlarla eklentilerine kişinin yakalanması amacına münhasır olmak üzere, yetkili komutanın yazılı emriyle girilebilecek. Komutanın kararı 24 saat içinde hakim onayına sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.