Yaşar Kurt Ermenice albüm çıkaracak

Yaşar Kurt Ermenice albüm çıkaracak
Rock sanatçısı Yaşar Kurt, Ermenice albüm çıkarabileceğini söyledi. Yaşar Kurt Ermeni mi? Yaşar Kurt adını ve dinini mi değiştirdi?

İstanbul'daki Ermeni cemaatinin yayın organı olan Agos'a konuşan rock sanatçısı Yaşar Kurt, ileride Ermenice albüm çıkarabileceğini söyledi. Yaşar Kurt kim? Yaşar Kurt Ermeni mi? Yaşar Kurt adını ve dinini mi değiştirdi?

Yaşar Kurt 1968 İstanbul doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimimi İstanbul'da yaptı. Sonra Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'ne kayıt yaptırdı fakat mezun olamadı. Oyuncu arkadaşlarının çağırması üzerine Almanya'ya gitti.  1993'te Almanya'da ilk kez gördüğü bir müzik kayıt stüdyosunda ödünç aldığı gitarla yalnızca üç saatte şarkılarını okuduğu bir kayda sahip oldu. Böylelikle sanat camiasına adımını attı. Bir yıl sonra Sokak Şarkıları albüm kaydını yine Almanya'da gerçekleştirdi.

Sokak Şarkıları isimli bu albümü aynı yıl Türkiye'de de piyasaya sürüldü. 1996'da yaz tatili için geldiği Türkiye'de şarkılarının popüler olduğunu gördü ve çalışmalarını bundan sonra Türkiye'de sürdürme kararı aldı. Şimdi Bodrum'da yaşıyor.

yasar-kurt-arto-tuncboyaciyan-kaldirimlar_682633_237-1384200921.jpg

Türkiye'de son yıllarda "Ha Bu Ander Sevdaluk", "Samistal Yaylası", "Gelevera Deresi" gibi türkülerle bilinen rakçı Yaşar Kurt, Ermeni gazetesi Agos'a verdiği röportajda, Ermenice albüm konusunda şunları söyledi:

“Ne yazık ki Hemşince bilen nesil tükeniyor. Daha doğrusu bu dil, işlerliğini yitiriyor. Genç nesil Hemşince konuşmuyor; bilenler de bu dili nadiren karşılıklı konuşmalarda kullanıyorlar. Yalnızca kızgınlık, şakalaşma gibi durumlarda Hemşinceye başvuruyorlar. Dili hiç duymadım diyemem, ama dinlediğim şarkıların büyük çoğunluğu Türkçeydi. Albüm için seçilen şarkıların Türkçe ya da Hemşince olmasından ziyade, dinleyenlere yaşattığı hissiyat önemli benim için. Yakın geçmişte Hemşince şarkılar yorumlayan Vova grubu ve sevgili Ayşenur Kolivar ile aynı konserde buluştuk. Birlikte şarkılar yorumlamanın iyi bir fikir olabileceğini düşündük. Aslında müzik, kendi zamanında, kendiliğinden gelir. Kim bilir belki de gelecekte Ermenice ya da Hemşince bir albüm yaparım.”

ASLINDA YAŞAR KURT DEĞİL: "ARŞAK"

Sanatçı bugün halen, Yaşar Kurt adından dolayı Türk ve Müslüman olarak biliniyor. Pekçok dinleyici onu Yaşar Kurt olarak biliyor, seviyor.

Oysa durum öyle değil.

Yaşar Kurt, 2008 yılında Taraf Gazetesi'ne verdiği bir demeçte 40 yaşında Ermeni olduğunu anladığını söylemişti. Yaşar Kurt, Ermenice yayın yapan Shant TV'ye verdiği röportajda da Ermeni Apostolik Kilisesi'nde vaftiz olduğunu ve "Arşak" adını aldığını söylemişti.

Yaşar Kurt'un, bugün adı "Arşak" olmasına rağmen Yaşar Kurt adıyla müzik yapıyor olması dikkat çekiyor. 

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.