Siirt’te insan kafatasları yola saçıldı

Siirt’te insan kafatasları yola saçıldı
Siirt’in Şirvan ilçesindeki bir köy mezarlığında, yapılan yol nedeniyle mezarlıkta yatan ölülerin kemikleri ve kafatasları yollara saçıldı.

Siirt'in Şirvan ilçesinde yapılan ve 3 yıldır tamamlanamayan yol çalışmalarından dolayı mezarlıkta bulunan ölülerin kemikleri yollara saçıldı.

3 YILDIR TAMAMLANAMADI

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Cevizlik köyünde, köylülerin Bitlis’in Hizan ilçesine daha rahat ulaşmak için yaptığı başvuru üzerine 2013 yılında başlayan yol çalışmaları 3 yıldır tamamlamadı. Çalışmaların zaman zaman durduğu köyde yolun geçtiği köy mezarlığının altına ise istinat duvarı yapılmadı. Bu yüzden mezarlıkta heyelan yaşanırken, insan kemikleri yola saçıldı. Söz konusu durum başta çocuklar olmak üzere köylüleri tedirgin ederken, bazı çocukların korkudan okula bile gidemediği belirtildi.

Abdulbaki Soya aldı köylü, yaşanan manzaranın kendilerini tedirgin ettiğini belirterek, köy mezarlığının korunması için istinat duvarının yapılmasını talep ettiklerini ifade etti. Soya, “Daha önce köy yolumuz mezarlığın üst bölgesinden geçiyordu. Alternatif ve kestirme olsun diye mezarlığın altından yeni bir yol geçildi. İstinat duvarı ile desteklenmesini istedik. Ancak bir türlü yapılmadı. Sonuç olarak da mezarlıklardaki iskeletler adeta yola saçıldı. Siirt milletvekilimiz bize söz verdi 100 metre istinat duvar çekeceklerdi, çekmedikleri için böyle oldu. Bu sorunu Siirt ve Şirvan ilçemizdeki yöneticilerimizin duyarsızlığına bağlıyoruz. Hem söz veriyorlar bugün yarın yapacağız diye ama bir türlü gelip yapmıyorlar. 60-70 mezar yola kaymış durumda” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.