TEOG birincisi bu okuldan çıktı

TEOG birincisi bu okuldan çıktı
Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerce yakılan okullarda okuyan öğrenciler, TEOG sınavında büyük bir başarıya imza attı..

 

Teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 18 Şubat'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen İdil ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" 43 gün sonra 31 Mart'ta başarıyla sonuçlandırıldı.

MİLLİ EĞİTİM ÖĞRENCİLERE TELAFİ EĞİTİM VERDİ

PKK'lı teröristler, operasyonlar öncesinde ilçede öğrenci ve öğretmenleri sürekli tehdit ederek, okulları boşaltarak ateşe vermesi üzerine Cumhuriyet, Veysel Karani ve Bener Cordan Ortaokulu öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığınca Batman ve Mardin'de pansiyonlu okullarda telafi eğitimleri verildi.

Bu okullarda eğitim alan öğrenciler, terör saldırılarına rağmen TEOG ikinci dönem sınavında başarılı oldu. Öğrencilerden biri, Türkiye birincileri arasında yer alırken, bazıları da ikinci ve üçüncü olarak ilçenin gururu oldu.

uiau_4002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum