Ramazan ayında ağız kokusu nasıl önlenir?

Ramazan ayında ağız kokusu nasıl önlenir?
Dişlerin yeni bir fırça ile macunsuz şekilde temizlenmesinin ağız kokusunu yüzde 90 oranında azaltabileceği açıklandı.

 

 

 

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı, ağız kokusunun, sosyal ve psikolojik problemlere yol açabildiğini söyledi.

Çok yaygın bir durum olan ağız kokusunun kişileri bazen zor durumda bırakabildiğini anlatan Çanakçı, "Toplumumuzda çok sık görülen bu hastalık bugünlerde daha çok ortaya çıkabiliyor. Ağız kokusu ramazan ayında daha çok gündeme geliyor. Ağız kokusunu fark eden insanlarda zamanla psikolojik sorunlar da oluşuyor. Bu durum bazı hastalıkların habercisi olabiliyor. Örneğin mide, bağırsak, karaciğer veya ağızla ilgili diş çürüğü gibi hastalıklara neden oluyor. Bu yönüyle de haber verici bir özelliği var." diye konuştu.

Farklı şekillerde ağız kokusuyla karşılaşıldığına dikkati çeken Çanakçı, tükürük akışının az olduğu zamanlarda da ağız kokusunun oluşabileceğini dile getirdi.

YENİ FIRÇA İLE DİŞ TEMİZLENEBİLİR

Oruçlu bir kişinin yeni bir fırça yardımıyla dişini temizleyebileceğini aktaran Çanakçı, şunları kaydetti:

"Ramazan ayında ağız kokusu için sabah uyanıldığında bir önerim var. Yeni bir fırça alınmalı, hiç macun değmemiş. Bu fırça ile dişler tek tek fırçalanacak. Dil sırtı da aynı şekilde temizlenerek ağız çalkalanmalı. Yaptığım araştırmada orucu kaçıran bir yönü yok. Fırçalama sonucu yüzde 90 oranında ağız kokusu giderilecektir. Bu fırçalama gün içerisinde birkaç defa tekrarlanabilir. Ancak macun kullanılmadan, kuru bir fırça ile bu işlem yapılmalıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.