Bill Gates Afrika'ya 100 bin civciv bağışladı

Bill Gates Afrika'ya 100 bin civciv bağışladı
Afrika ülkelerinde aşırı yoksulluk içerisinde yaşayanların tavuk yetiştiriciliği işine girebilmeleri için Microsoft’un kurucusu Bill Gates,100 bin tavuk bağışladığını açıkladı.

Yaşam standartlarını yükseltmenin yolunun tavuklardan geçtiğini belirten Microsoft’un kurucusu Bill Gates, eşi Melinda’yla birlikte kurdukları vakfın, Sahraaltı ülkelerde faaliyet gösteren Heifer adlı bağış kurumuna 100 bin civciv bağışladığını açıkladı.

100 BİN CİVCİV BAĞIŞLADILAR

Amacın, bölgedeki ailelerin tavukçuluk yapması olduğunu ifade eden Gates, “Tavukların bakımı çok az tutuyor, çok çabuk ürüyorlar ve hem etleri hem de yumurtaları aileye besin sağlayabilir” diye konuştu.

“Yoksul insanların tavukları olsa daha iyi durumda olurlardı”

Kişisel blogu GatesNotes.com’a konuşan Gates, “Bana göre, aşırı yoksulluk içinde yaşayan insanlar, tavukları olsaydı daha iyi durumda olurlardı” dedi.

GatesNotes’ta ilginç bir tartışma başlatan Gates, kendisinin günde yalnızda 2 dolar kazansaydı nasıl yaşayacağı sorusunu ortaya attı ve halihazırda dünyada bir milyar insanın bu durumda olduğuna işaret etti.

PAZAR SİSTEMLERİ OLUŞTURULACAK

Gates konuyla ilgili gönderisinde ayrıca yoksul insanlar için kümes hayvanlarının önemine de değindi. Bu doğrultuda Gates Vakfı’nın da Sahra Altı Afrika Bölgesi’ndeki kümes hayvancılığı için sürdürülebilir pazar sistemleri oluşturmak için çalıştığı da belirtiliyor.

Gates, daha önce Heifer International’la yaptıkları bir işbirliği üzerinden okuyucularının da bu projeye yardımcı olabileceklerini belirtmiş, yardımın nasıl gerçekleşeceğini ise şu sözlerle açıklamıştı: “Bu makaleyi okuyorsanız ve tek soruyu cevaplarsanız, ben de Heifer aracılığıyla sizin adınıza yoksul bir aileye bir tavuk sürüsü bağışlayacağım.”

Gates ayrıca, bu sorunun oldukça basit olduğunu ve yanlış cevap verilmesi halinde bile yeniden cevaplandırılabileceğini belirtti. Çok kısa sürede sona eren kampanya sonrasında Gates, 100.000 tavuğu bağışladığını duyurdu.

Milyarder işadamı, Birleşmiş Milletler’e göre dünyadaki fakirliğin yüzde 41’inin yaşandığı Sahra altı Afrika ülkelerine yaşandığını ve yıllık gelir seviyesinin 700 doların altında kaldığını belirtiyor. Gates ayrıca Twitter hesabından, beş tavuktan yıllık bin dolar gelir elde edilebileceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.