EURO 2016'ya iyi başlamadık

EURO 2016'ya iyi başlamadık
EURO 2016'da D Grubu'nda Hırvatistan ile karşı karşıya gelen milli takımımız karşılaşmadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

A Milli Takımımız, EURO2016 macerasının ilk maçında D Grubu'nda Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. Başkent Paris'te Parc des Princes'ta oynanan mücadeleyi Hırvatistan 1-0'lık skorla kazandı.

Hırvatlara galibiyeti getiren gol, 41. dakikada Real Madrid'in yıldızı Luka Modric'in ceza alanı dışından yaptığı vuruş ile geldi.

D Grubu'nun 2. maçlarında Ay-yıldızlı takımımız 17 Haziran Cuma günü 22:00'da İspanya ile karşı karşıya gelecekken, Hırvatistan ise Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

İLK DAKİKALARDA KONTROLLÜ OYUN

Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da kontrollü oyunu tercih etti. A Milli Takımımız, solda Arda Turan ve sağda Hakan Çalhanoğlu'nun başını çektiği organizasyonlarla ceza alanına girmek istedi, ancak Hırvatistan orta sahası buna izin vermedi.

Hırvatlar ise sağ bekleri ve kaptanları Srna'nın bindirmeleri ile birlikte, Perisic, Rakitic ve Modric'in hızlı pasları sonrasında etkili olmaya çalıştı. A Milli Takımımız da rakibine rahat oyun şansı vermedi ve rakip cılız ataklar gerçekleştirirken, ilk dakikalarda ciddi bir tehlike yaratamadı.

OZAN TUFAN, AHLAR, VAHLAR...

Mücadelenin ilk tehlikeli pozisyonu A Milli Takımımızdan geldi. Karşılaşmanın 29. dakikasında Ozan Tufan, yaptığı kafa vuruşu sonrasında tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı, ancak sonuç istediğimiz gibi olmadı.

Bu dakikada iyi paslaşmalar sonucu sağda topla buluşan Gökhan Gönül, ceza alanındaki 3 arkadaşını görerek ortasını yaptı ve iyi yükselen Ozan Tufan'ın kafa vuruşunu kaleci Subasic çizgide kontrol etti.

MODRIC CEZA ALANI DIŞINDAN VURDU VE...

Dengeli oyunu bozmak isteyen Hırvatistan, 35. dakikanın ardından daha çok rakip yarı alanda yer alan bir görüntüye büründü ve bol paslarla ceza alanına girmeye çalıştı. Topun kontrolünü eline geçiremeyen A Milli Takımımız, maalesef golü de kalede gördü...

41. dakikada Srna'nın kullandığı köşe vuruşunda top ters kanada açıldı. O bölgede Rakitic'in yeniden doldurduğu topu savunmamız yine uzaklaştırdı. Ceza alanı dışında iyi pozisyon alan Modric, önüne düşen topa gelişine yaptığı vuruşla Volkan Babacan'ı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

İKİNCİ YARININ BAŞINDA VOLKAN ŞEN HAMLESİ

İlk yarıdaki futboldan memnun olmayan Fatih Terim, ikinci yarının başında Volkan Şen hamlesini yaptı. İlk yarıda sahaya etkisini yansıtamayan Oğuzhan Özyakup kenara gelirken, Volkan Şen oyuna dahil oldu.

İkinci yarıya A Milli Takımımız, ilk yarıdan da kötü bir şekilde başladı. Hırvatistan Milli Takımı, oyunun kontrolünü tamamen ele geçirirken, sağlı sollu hücumlarla kalemizi tehdit etmeye başladı

SRNA FRİKİKTEN DİREĞİ NİŞANLADI

Ay-yıldızlı oyuncularımızın oyundan düşmesinin ardından daha etkili olan Hırvatistan, kaptan Srna'nın frikiği ile bir gole daha yaklaştı.

51. dakikada Rakitic 30 metre çalımlarla ceza alanımıza kadar geldi. Ozan Tufan, ceza alanı önünde Rakitic'i faulle durdurdu. Yay üzerinden kullanılan frikikte topun başına gelen Srna, üst direği vurdu ve kalemizde çok tehlikeli bir pozisyonu daha yaşamış oldu.

ARDA TURAN KENARDA! BURAK VE EMRE MOR OYUNDA

Fatih Terim, oyunun kontrolünün tamamen elden gitmesinin ardından iki hamle daha yaptı. Önce 65. dakikada Arda Turan'ın yerine Burak Yılmaz oyuna dahil oldu ve yaklaşık 3 dakikada çift forvetli sistem ile mücadele ettik.

Bu süreçte oyundan memnun olmayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Dortmund'a imza atan ve büyük beklentilerin bulunduğu genç yıldız adayımız Emre Mor'u, 69. dakikada Cenk Tosun'un yerine oyuna sürdü.

POZİSYON BULAMADIK, HIRVATLARDAN BİR DİREK DAHA...

Volkan Şen ve Emre Mor'un kanatlara geçmesiyle daha geniş bir alanda oynamaya başlayan A Milli Takımımız, istediği pozisyonları ise bir türlü bulamadı. Buna karşın, Hırvatistan'ın bir topu daha direkten döndü.

72. dakikada Rakitic'in pasında sağ kanattan Mandzukic ortasını yaptı, Perisic kale sahasında kafayı vurdu, top üst direkten döndü.

Kalan dakikalarda başka pozisyon olmadı ve A Milli Takımımız, maçtan 1-0'lık yenilgi ile ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum