İncirlik iddiası doğru değil

İncirlik iddiası doğru değil
Almanya'nın, İncirlik Üssü'nde kurmak istediği askeri tesisler konusunda esasa ilişkin konularda mutabakat sağlandığı iddiaları yalanlandı.

Yetkililer, Milli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda Alman yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü ancak henüz teknik anlaşmaya ilişkin pürüzlerin giderilmediğini bildirdi.

PÜRÜZLER GİDERİLMEDİ

Almanya bir süredir, İncirlik'te konuşlu uçakları ve görev yapan personel için üs bünyesinde tesisler inşa edilmesini ve alt yapının geliştirilmesini istiyordu. İncirlik üssüne inşa edilmesi istenen baraka ve yapılar konusunda görüşmelerin halen sürdüğü öğrenildi.

Ankara'daki yetkililer bu konuda çok istekli Almanya'nın, çeşitli haberlerle üsteki tesislere ilişkin anlaşmayı bir oldu-bittiye getirmeyi hedeflediğini aktardı.

Alman talebine yönelik görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinasyonunda yürüdüğünü belirten yetkililer, anlaşmaya ilişkin pürüzlerin giderilmediği bilgisini verdi.

Diplomatik kaynaklar da İncirlik Üssü'ne yapılacak tesislerin IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde oluşturulan Uluslararası Koalisyon kapsamında değerlendirilmesi gereken bir konu olduğuna işaret etti. Genelkurmay'ın ise İncirlik'in Almanların kullanımına açılmasına soğuk baktığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum