TOKİ adıyla 200 milyonluk vurgun

TOKİ adıyla 200 milyonluk vurgun
Akıllara durgunluk veren bir vurgun olayı yaşandı.Kendisini ‘eski AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı’ olarak tanıtan Emre K., ev verme vaadiyle yüzlerce kişiyi dolandırdı.

Dolandırıcılar, bu defa da vatandaşın ev sahibi olma hayallerini yıktı. İstanbul’da, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Kayabaşı Konutları’nda ‘uygun fiyata’ ev vaat eden 26 yaşındaki Emre K.’nın yüzlerce kişiden para toplayıp ortadan kaybolduğu öne sürüldü. Mağdurlar, son ana kadar dolandırıldıklarını anlamadı. Zira Emre K., eski AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olduğunu, ancak kendisi aracılığıyla uygun fiyata ev alabileceklerini söyledi. Para aldığı kişilere TOKi Başkanı Mehmet Ergün Turan imzalı belgeler gönderen şüpheli, yaklaşık 700 kişiyi dolandırdı.

‘ULAŞAMADIĞI KİMSE YOKTU’

Dolandırıldığını iddia edenlerden biri de kuaför Zafer Dudu. Sadece kendisi ve çevresinin 1 milyon TL’nin üzerinde para kaptırdığını ifade eden Dudu, “Telefonla ulaşamadığı kimse, yapamadığı iş yoktu. Her şeyi belgelerle yaptı, inandık” dedi.

YURTDIŞINA KAÇTI

Sevgilisiyle beraber yurtdışına kaçtığı belirlenen Emre K. hakkında savcılığa çok sayıda suç duyurusu yapıldı. Şu anda nerede olduğu bilinmeyen Emre K.’nın avukatı Kadir Kartal ise “Bir kısım insanlar onu kullandı, kandırıldı. Mağdurların öfkesinden korkuyor. Bildiğim kadarıyla şu an beş kuruş parası yok” diye konuştu.

‘HUKUK SERVİSİMİZE BAŞVURABİLİRLER’

Habertürk’e konuşan TOKİ yetkilileri ise Emre K. isimli birini tanımadıklarını ifade ederek şu açıklamayı yaptı: “Bunun gibi çok vaka var. Hukuk servisimiz hepsiyle ilgileniyor. Bu konuda daha önce uyarıda bulunmuştuk. Vatandaşlarımızın muhatabı yetkili bankalardır. Mağdur vatandaşlar, hukuk servisimize başvurabilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum