Haine Af Yok!

Haine Af Yok!
PKK ve FETÖ’ye karşı strateji son Bakanlar Kurulu’nda güncellendi.

Hükümet, son Bakanlar Kurulu toplantısında devletin içinde yuvalanmış terör odakları PKK ve FETÖ ile mücadelede yeni tedbirleri belirledi. Üç adımlı temizliğe göre kamudaki kriptolar tespit edildi, memuriyetten çıkarılacaklar. Yurtdışı lobi faaliyetlerine darbe indirilecek. PKK'ya militan devşiren belediye kursları, halk eğitim merkezleri kamuya devredilecek.

90 BELEDİYEYE MERCEK

Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya darbe üzerine darbe vurulurken, HDP'li belediyelerin terör örgütüne desteğini kesecek çok önemli bir adım atılıyor. Bakanlar Kurulu toplantısında, istihbarat raporları da dikkate alınarak örgütün insan kaynağının kesilmesine yönelik yeni önlemler de değerlendirildi. İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nca yürütülen çalışma kapsamında 90'ın üzerindeki HDP'li belediyelerin, örgüte eleman kazandırmak için kullandığı belirlenen 'halk eğitim merkezi' gibi sosyal kuruluşları kamuya devredilecek.

MİLİTAN KAYNAĞI

Belediyelerin kurduğu ve örgüte yakın isimlerin işlettiği bazı sosyal merkezlerde örgüte militan kazandırılıyor. Belediyelerin kaynak sağladığı köy ve mahalle komiteleri, halk meclisleri örgüt adına çalışıyor. Yeni dönemde teröre açıkça destek veren belediye yöneticileri hakkında özel bir mevzuat hazırlanması da seçenekler arasında bulunuyor. Belediye araçlarını terör örgütüne kullandıran belediyelere yönelik cezalar da ağırlaştırılacak.

HAİNLER TEMİZLENECEK

Paralel yapı ile mücadele kapsamında "devletin içinde kendini gizlemeye çalışanlar olduğu" vurgusu yapılan Bakanlar Kurulu'nda şu tespitlere yer verildi: "17-25 Aralık'tan sonra Paralel yapıdan ciddi anlamda kopma yaşandı. Devlet Memurları Kanunu başta olmak üzere hukuksal düzenlemeler yapılacak.

Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nca yürütülen çalışmalar tamamlanacak. Devlet içinde devlete ihanet edene af yok. Yurtdışında yürütülen lobi faaliyetleri konusunda da bir dizi adım atılacak. Ülkelerine ihanet eden bu odakların yurtdışı bağlantıları kesilecek. Bunların her biri hukuk kapsamında gerçekleşecek. Paralel yapıya ait özel yurtlara ilişkin denetimler sürerken, illegal yapılara geçit verilmeyecek.

KAYNAK SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.