Açılım sürecinde düzenlenen festivaller PKK'ya militan içinmiş

Açılım sürecinde düzenlenen festivaller PKK'ya militan içinmiş
Hükümet'in uyarı ve tepkilere rağmen planlayıp uygulamaya koyarak uzun süre sürdürdüğü ve tümüyle PKK'ya hizmet eden açılım sürecinde düzenlenen festivaller bölücü terör örgütüne militan temini içinmiş...

AK Parti iktidarının uyarı ve tepkilere rağmen planlayıp uygulamaya koyarak uzun süre sürdürdüğü ve tümüyle PKK'ya hizmet eden açılım sürecinde Güneydoğu illerinde düzenlenen festivaller bölücü terör örgütüne militan temini içinmiş...

Bingöl Emniyet Müdürü suikastı dosyasına bir PKK’lının itirafı da girdi. İtirafta çözüm sürecinde PKK’nın yeni kamp kurduğu, festivallerde elaman topladığı ortaya çıktı. İtirafta yollara bomba yerleştirildiği de yer aldı.

Bingöl Yayladere’de 25 Mayıs’ta jandarmaya teslim olan Mordem kod adlı D. D. adlı PKK’lı, Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e düzenlenen suikast ve çözüm sürecini PKK’nın nasıl bitirdiğiyle ilgili çarpıcı bilgiler verdi. İtirafçı olan D. D, PKK’nın çözüm süreci bitmeden aylar önce düğmeye bastığını anlattı. 9 Ekim 2014 Emniyet Müdürü Ürker’e yönelik saldırıyı anlatan D. D., suikastın Bingöl Farhan Gücü’ne bağlı Rodi Çevlik kod adlı Sonuç Gürdeğir ve Rizgar Çevlik kod adlı Beşti Tasalı isimli PKK’lılarca yapıldığını söyledi.

‘TESADÜFEN GÖRDÜLER’
D. D., şunları anlattı: “Bingöl’de eylem talimatını Çektar Amed kod adlı Ahmet Talva verdi. Bir gün önce keşif yapıldı, ertesi gün de Rodi, Rizgar ve Karker kod adlı Agit Barınç, Alıncık yolu üzerinde bir araç gasp ettiler. Şehir merkezinde emniyet müdürünü gördüler. Sonra Rodi araçtan inerek, Rizgar da aracın içerisinden emniyet müdürü ve yanındakilere ateş etti.” D. D.’nin, suikastin talimatını verdiği dediği terörist Çektar Amed kod adlı Ahmet Talva, geçtiğimiz ay Lice’de Ekrem Güney ile birlikte öldürüldüğü öğrenildi.

‘YENİ KAMP KURULDU’
2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde PKK’nın çevre köylere giderek seçim çalışmaları yürüttüklerini söyleyen D. D., “Köylülere seçimlerde Selahattin Demirtaş’a oy vermeleri yönünde baskıda bulunduk” dedi. Muş Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın şehit edilmesi olayını da anlatan D. D., o dönemde Kızılağaç bölgesinde yeni kamp alanı oluşturulduğunu ve bu kampta yeni katılanlara eğitim verildiğini söyledi. Kampa o dönemde örgütün Malazgirt sorumlusu olan ‘Çektar Soro’ kod adlı Muhammet Kaya adlı PKK’lının gelip toplantı yaptığını da anlattı.

‘EYLEME HAZIR OLUN’
D. D., “15 Ağustos 2014’te Bingöl Ortaçanak bölgesinde PKK terör örgütünün kuruluşunu köylülerle birlikte kutladık. O dönemde Karlıova Karacehennem bölgesinde Zağros’un organizesinde PKK’ya katılımı arttırmak için festival düzenlendi” dedi. D. D., 7 Haziran 2015’te önce Azat Siser kod adlı Ekrem Güney ve beraberindeki 7-8 kişi ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini anlattı. Toplantıda da, sürecin sona erebileceği ve eylemlere hazır olunması konusunda görüşmeler yapıldığını söyledi, özellikle Güney’in uyarıda bulunduğunu söyledi.

‘GÜZERGAHLARA BOMBA YERLEŞTİRDİK’
Çatışmaların yaşanmadığı süreçte, helikopter iniş alanlarına EYP’ler yerleştirdiklerini anlatan D. D., “Bingöl Üçyaka, Çiriş, Alıncık ve Kadındoğum Hastanesi’nin yukarısında bulunan köy yoluna ve Farhan bölgesinde helikopterlerin iniş kalkış yapabileceği noktalara EYP düzeneği hazırladık ve yerleştirdik. Bunları bizzat yerleştirdim. Harita üzerinde yerlerini tespit edemiyorum ancak yerlerini arazi üzerinde istenildiğinde güvenlik kuvvetlerine gösterebilirim” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum