Ezgi'nin zoru başaran hikayesi

Ezgi'nin zoru başaran hikayesi
Okul beğenmeyen, elinde son model cep telefonu, bir dedikleri iki edilmeyen ve bütün imkanlara rağmen şartları suçlayan metropol öğrencilerine inat Muş'un Varto ilçesinde yaşayan Ezgi Beytaş TEOG sınavında rekor kırdı.

Muş'un Varto ilçesinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında Türkiye birincileri arasında yer alan Ezgi Beytaş, ilçenin gururu oldu. İlçeye bağlı Dağcılar köyü Seyit Kamer mezrasından taşımalı eğitim sistemiyle Çaylar köyündeki Yatılı Bölge Orta Okulu'na giderek eğitim gören Beytaş, 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG ikinci dönem sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak, Türkiye birincileri arasında yer aldı.

1-071.gif

Yaşadığı zorluklara rağmen elde ettiği başarıyla takdir toplayan Beytaş, başarının kendisi için değil ailesi için sürpriz olduğunu söyledi. Sınava iyi hazırlandığını belirten Beytaş, şöyle dedi:

"Sınava hazırlanırken özel bir ders almadım, dershaneye gitmedim. Okulumuzdaki kurslarla başardım bunu aynı zamanda köy işlerinde de aileme yardımcı olmaya çalışıyorum. Boş zamanlarda da ders çalışıyorum. Hedefimde doktor olmak var. Köyüme gelip hizmet vermek istiyorum."

2-045.gif

 Hiç il dışına çıkmamış

Öğretmenlerini çok sevdiğini söyleyen Ezgi, her çocuk gibi okulunda sosyal faaliyetlerin de olmasını istiyor. Özellikle İzmir'e gitmeyi çok istediğini söyleyen başarılı öğrenci daha önce hiç il dışına çıkmamış.

3-022.gif

İnternetten, televizyondan uzak dursunlar

Ezgi şöyle diyor: "Benim gibi mezralarda, zor şartlardaki öğrenci arkadaşlarıma mesaj vermek istiyorum: Pes etmesinler, mutlaka çok çalışsınlar. İnternetten, televizyondan uzak dursunlar. Zamanlarını boşa geçirmesinler, başaracaklarına inansınlar."

Ezgi'nin babası Nazım Beytaş da kızının başarısından dolayı çok mutlu olduklarını anlattı. Kızının zor koşullarda eğitimini sürdürdüğünü ifade eden baba Beytaş, "Özellikle kış aylarında okula gidebilmesi için zorluklar çektik. Okuldan köye geldiği zamanlarda bize köy işlerinde yardım ediyordu. Aldığım kitaplarla evde çalışarak bu başarıyı elde etti." dedi.

4-011.gif

Sabit bir gelirimiz yok

Ve şunları ekledi: "Kırsal kesimde, 10 evlik küçük bir mezrada yaşıyoruz. Beş öğrenci var mezrada. Pazartesi okula bırakıyoruz, cuma alıyoruz. Ulaşım kışın çok zor. Atlı kızaklarla götürüyoruz. Küçük kızım Eda da 7. sınıfa gidiyor. Onun da çok başarılı olacağına inanıyorum. Mutluyuz, gururluyuz.  Hayvancılık yapıyoruz. Sabit bir gelirimiz yok. Ayda 700-800 lira kazanıyoruz.”

Kaymakamdan tebrik

İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, TEOG sınavında başarılı olan Ezgi'yi kutlayarak, kendisine destek veren ailesi ve öğretmenlerine teşekkür etti. 

Çaylar Yatılı Bölge Orta Okulu Müdürü Olcay Karataş da Ezgi'nin okulda açılan kurslara katılarak söz konusu başarıyı yakaladığını belirterek, "Bu başarısından dolayı kendisini kutluyoruz ve tebrik ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.