BM’den Türkiye’ye onur madalyası

BM’den Türkiye’ye onur madalyası
Ozon tabakasının korunmasını amaçlayan Montreal Protokolü’nü en iyi şekilde uygulayan ülkeler arasında yer alan Türkiye’ye BM tarafından “onur madalyası” verildi.

 

 

 

Montreal Protokolü’nü başarılıyla uygulayan ülkeler arasında yer alan Türkiye'ye, Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından,"Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Ozon Ağı Ozon Tabakasını Koruma Onur Madalyası" verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin 1991 yılında "Ozon Tabakasını İncelten Maddelere Dair Montreal Protokolü"ne taraf olduğu belirtilerek, ozon tabakasının korunmasına yönelik çalışmaları en iyi şekilde uygulayan ülkelerin arasında Türkiye'nin de yer aldığı vurgulandı.

Bu özelliğinden dolayı Türkiye’nin 2012 ve 2014 yıllarında da bu ödüle layık görüldüğü hatırlatılan açıklamada, "Montreal Protokolü'nün uygulanmasında başarılı ülkeler arasında yer alan Türkiye’nin UNEP tarafından 25 Mayıs 2016 tarihinde Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenen Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Ozon Ağı Toplantısı'nda, 'Ozon Tabakasını Koruma Onur Madalyası' verilmiştir."ifadeleri kullanıldı.

Üretimi yasak olan, ozon tabakasını incelten maddelerin ithalatına yönelik sıkı kota önlemlerinin uygulandığı aktarılan açıklamada, 2009 yılında 4 bin 800 ton olan OTİM ithalatının 2016 yılı için 400 tona indirildiğinin bilgisi de yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.