Mavi tur Nedir? kimin eseri ?

Mavi tur Nedir? kimin eseri ?
Turizm dünyasında sıkça kullanılan “mavi yolculuk” terimi, 1957 yılına dayanmaktadır. İlk defa Halikarnas Balıkçısı, Azra Erhat ve Sabahattin Eyüboğlu tarafından literatüre kazandırdığı turistik bir terimdir.

Yaz tatillerinde; Ege ve Akdeniz bölgesinde aktif olarak tatilcilerin tercih ettikleri bir tür tekne tatili olan Mavi Yolculuk, ilk olarak Azra Erhat'ın ilk olarak 1957'de, daha sonra daha kapsamlı tarzda 1962 ve 1979'da yaygın hale gelmesiyle turizm dünyasındaki yerini almıştır.

1950’li yıllarda, sadece zengin olanların yani kendine ait teknesi olanların gerçekleştirebildiği Mavi Yolculuk tatili, ilerleyen zamanlarda 1980’li yıllardan sonra turizm dünyasının bir parçası haline gelerek gerek ülkemizden gelen yerel turistlerin gerekse de farklı ülkelerden gelen yabancı turistlerin tercih ettikleri bir tatil seçeneği haline gelmiştir.

Ayvalık, Foça, Çeşme, Kuşadası, Didim, Gökova, Datça, Marmaris, Göcek, Fethiye, Antalya rotaları üzerinde gerçekleştirilen tekne gezisi, 1 gün ile 2 hafta arasında değişebilmektedir. Akdeniz bölgesinin sahil şeridi olması, turların yapılmasında büyük bir etki göstermektedir. Günümüzün en çok tercih edilen tatil seçeneklerinden biri halinde olan Mavi Yolculuk tatili ile sadece denizde seyredilmemektedir.

Bununla birlikte koyların doğal ve tarihi güzellikleri de incelenmektedir. Bir de eklenen etkinlikler, su sporları, eğlenceler vs. yolculuğun çok daha güzel geçmesini sağlamaktadır. Popüler bir tatil sektörü haline gelen Mavi Yolculuk turları için ayrılan tekneler, tekne görevlileri ve kaptanları bu işin uzmanları olarak http://www.maviyolculuk.net Türkiye’de turizme büyük katkılar sağlamaktadırlar.

Genel video : https://www.youtube.com/watch?v=NJ8h1sWHnD0

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.