Projeyi Başbakan Yıldırım açıklayacak

Projeyi Başbakan Yıldırım açıklayacak
Hükümet ekonomik istikrarı korumak ve kalkınmayı hızlandırmak için önemli bir projeye imza atacak. Projeyi Başbakan Binali Yıldırım açıklayacak

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklayacağı proje kapsamında kamunun ihtiyaç duyduğu bazı ürünlerin özel sektör eliyle ürettilecek.

DEVLET ORTAK OLACAK AMA...

Proje hakkında açıklama yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Devlet, 'şu tarihe kadar şu ürüne ihtiyacım var' diyecek. Hem alım hem de yatırım garantisi verilecek. Sermayesi yoksa da yüzde 50 ortak olacak. Yatırım yerini, arsasını da verecek. Ama 'sen yöneteceksin, şirket senin ben ortağım, şu tarihte ayrılacağım' diyecek. Devlet ortak olacak ama günü geldiğinde 'tık' diye çıkacak" diye konuştu. Bakan Zeybekci, bölgede teknoloji dışında kamunun hastane, adliye, askeriye gibi kurumlarında ihtiyaç duyulan bütün ürünlerin üretileceğini söyledi.

TEŞVİK EDİLECEK

Bakan Zeybekci, yeni dönemde stratejik sektörlerde üç beş firma seçerek, "Sen iletişim teknolojisi, sen bilgisayar, sen beyaz eşya üret" diyerek bir defalığına teşvik edeceklerini söyledi. Zeybekci, "Gerekirse '10-20 yıl boyunca çalıştırdığın elektronik mühendislerini destekleyeceğim, (farazi) mühendis başına 3 bin lira vereceğim' diyeceğiz. Ya da ilelebet vergi desteği diyeceğiz. Bunu belirli alanlarda yapacağız ki Türkiye kendi kulelerini, devlerini yaratabilsin" dedi.

Geçen yılın başında Türkiye'nin ayakkabı ithalatının 1.1 milyar dolar olduğunu anımsatan Bakan Zeybekci, "Toplam 400 milyon dolar aşağı çektik. Biraz daha tedbirlerle devam edeceğiz. Ne oldu? Türkiye üretime girdi. Spesifik alanlarda yerli-yabancı ayrımı yapmadan, herkesi kapsayacak desteklerimiz sürecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.