Devlet Bahçeli gizlice görüştüğü Koray Aydın'la anlaştı

Devlet Bahçeli gizlice görüştüğü Koray Aydın'la anlaştı
MHP'de olağanüstü kurultay tartışması sürerken, Devlet Bahçeli koltuğunu "adaylardan tek ülkücü" dediği Koray Aydın'a bırakmayı hedefliyor: "Aday olursam genel sekreterimsin, olmazsam genel başkan adayımsın."

Habervaktim'in MHP kaynaklarından edindiği bilgilere göre, olağanüstü kurultayın kesinleşmesi ile koltuğu iyice sallanan Devlet Bahçeli'nin, Genel Başkan adaylarından Koray Aydın'la yaptığı gizli görüşmenin ardından içeriği de belli oldu. 

Görüşmede Bahçeli, Koray Aydın'a birlikte hareket etme teklifinde bulundu. Bahçeli, Koray Aydın'a "Genel Başkan adayı olursam genel sekreterimsin; aday olmazsam başkan adayımsın" dedi.

Bahçeli'nin bu teklifi Koray Aydın'ı son derece mutlu etti; ikili el sıkıştı.

Koray Aydın, 15 Mayıs'ta gerçekleştirmek istedikleri ancak izin verilmeyen olağanüstü tüzük kurultayının ardından diğer Genel Başkan adaylarından Meral Akşener'e yönelik bir takım eleştirilerde bulunmuş, Devlet Bahçeli bu açıklamalarını takdirle karşılamıştı.

Bahçeli, "Koray Aydın Bey ülkü ocaklarından yetişmiş değerli bir dava insanıdır. Adayların içerisinde tek ülkücü kendisidir. Olayları görmüş ve uyarma görevini yapmıştır, tebrik ediyorum" demişti.

YARIŞTAN AKŞENER LEHİNE ÇEKİLECEKLER

MHP'de Bahçeli-Koray Aydın ittifakına kesin gözüyle bakılırken, diğer genel başkan adaylarının da Meral Akşener lehine yarıştan çekilecekleri konuşuluyor.

Ülkücü camia ve MHP kulislerinden edinilen bilgilere göre, en güçlü genel başkan adayı olarak gözüken Meral Akşener'e destek günden güne artıyor.

Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış ve ülkücü camianın önde gelen pek çok isim Meral Akşener'e desteklerini ilan etmiş durumda. Bu isimler şu sıralar yoğun bir şekilde Akşener için çalışıyor.

Meral Akşener'in diğer taraftan ülkücü hareketin yurtdışı teşkilatlarıyla görüşmeler yaptığı, önemli bir bölümünün desteğini aldığı belirtiliyor.

Seçim öncesinde diğer genel başkan adayları Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Süleyman Servet Sazak'ın Meral Akşener lehine yarıştan çekildiklerini açıklamaları bekleniyor.

DESTEK 1000'İ BULDU

Öte yandan, bu hafta sonu yapılacak olan olağanüstü tüzük kurultayına 1000'e yakın üst kurul delegesinin katılımı hedefleniyor.  Meral Akşener üst kurul delegeleri ile tek tek görüşüp, desteklerini alıyor.

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın’ın 2012’deki adaylık sürecinde de “kendisini destekleyen il başkanlarını yarı yolda bıraktığı” açıklanmıştı.

İŞTE O HABER

Koray Aydın önceki adaylığında da il başkanlarını satmış! - Tıklayın

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum