Başbakan Yıldırım Ak Parti grup toplantısında konuştu

Başbakan Yıldırım Ak Parti grup toplantısında konuştu
Başbakan Binali Yıldırım CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenerek,"ABD'deki gibi bir başkanlık sistemi getiriyorsanız buyrun' diyor. Siz ABD tipi başkanlık diyorsanız biz ona da varız, buyrun gelin, bu işi gündemden kaldıralım" dedi.

Başbakan Binali Yıldırımın konuşmasından satır başları;

Bugün hükümetimizin 22. günüdür. Değerli dava arkadaşlarım Ramazan ayının üçte birini tamamladık. Birlik ve kardeşliğin doğruğa ulaştığı bu mübarek ayda hiç bizimle ortak değeri olmayan terör örgütü masum insanlara yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Suriye'de ortaya konulan bazı planlar var ve sınırlarımızda yeni oluşumlara asla izin vermeyeceğiz. Terör örgütünün özgürlük adı altında girdiği durumlara asla izin vermeyeceğiz.

"ASKERLERİMİZİN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ"

Bu hafta zorlu bir yasama sürecine gireceğiz. Reform niteliğinde bir çok yasaya imza atmış olacağız. Değişik kanunlarda olan düzenlemeler daha derli toplu bir araya getiriliyor. Burada terörle mücadelede yapılan çalışmalarda askeri unsurlarımızın moral seviyesini yüksek tutmak ve sorunlarını çözmek için yapılan bir çalışmadır. CHP ve MHP bu tasarıya olumlu bakıyor. HDP, bu yasaya sürekli muhaefet olacaktır.

"İLK ÖNCE BİZE HESAP VERECEKSİNİZ"

Şimdi artık bölgede operasyonlarımız bitti ve işimiz yeni başlıyor. Bölgeyi yeniden güzel bir hale getireceğiz. Güneydoğu'nun bugün bu hale gelmesinde HDP sorumludur. Hak arayacağına ilk önce bize hesap vereceksin. Bütün bunlar milletimizin göz önünde oluyor. Onlar artık kredilerini tükettiler. Artık vatandaşlarımız devletiyle beraber artık insan içine çıkamıyorlar. Biz teşkilatlarımızla doğu ile batı arasında gönül köprüsü kurmak için çalışmalar başlattık. Biz yaraları saracağız.

"GÜNEY KIBRIS AVANTAJLARINI KENDİ LEHİNE KULLANMAMALI"

Kıbrıs'taki görüşmeleri destekliyoruz. Güney Kıbrıs'ın bazı avantajlarını kendi aleyhinde kullanıp, istikrarsızlık oluşturmamalarını temenni ediyoruz.

"AB VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMALI"

Müttefik olduğumuz ülkelerle yeniden ilişkilerimizi gözden geçiriyoruz. 53 yıldan beri AB ile ilişkilerimiz var. Biz dik duruşumuzu en başından beri sürdürüyoruz. AB verdiği sözleri tutmalıdır. Gümrük Birliği yeniden gündeme alınmalı ve güncellenmelidir. Mart ayında başlatılan görüşmelerde Haziran sonunda vize muafiyeti için önerilen şartların hepsini yerine getirdik. Biz, Terörle Mücadele Kanunu'nu esnetcekmişiz. Kısaca terörle mücadele etmeyin diyorlar.

"YATIRIMCILARA OTURMA İZNİ VEYA VATANDAŞLIK"

Yurtdışındaki beyinleri, yenilikçi teknolojileri, üretmek üzere Türkiye'ye getirmek için kolaylıklar yapıyoruz. 2 yasa TBMM'den geçtiği takdirde küresel yatırımlar Türkiye'ye gelecektir. Yatırımcılara ya oturma izni ya da vatandaşlık vereceğiz. 

"TÜRKİYE HERKESİN CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ KORUMAYA HAZIR"

Geçenlerde Fatih Camisi'nde tatsız bir hadise yaşandı. Bir şehit yakını, içinde bulunduğu ruh haliyle belki de, anamuhalefet partisi lideri önüne boş kovan bıraktı. Bunu asla ve asla kabul edilebilir bir şey olmadığını söyledik. Ne olursa olsun, ama böyle bir davranışı asla onaylamadığımızı çok net bir şekilde söyledik. Buna rağmen beklediğimiz, anamuhalefet partisi genel başkanının daha sorumlu davranmasıdır. 'Biz güvenliğimizi kendimiz alacağız'. HDP de aynı şeyi söylüyor. Demek ki 'CHP, HDP çizgisine gidiyor' diyenleri bir kez daha haklı çıkardılar. Türkiye Cumhuriyet, herkesin can ve mal güvenliğini korumak için hazırdır. Onun için merak etme Sayın Kılıçdaroğlu sizin güvenliğiniz de bizim teminatımız altında. Ancak faaliyetlerinizde canı yanan şehit yakınlarını rencide etmeyecek şekilde davranmanı ve açıklama yapmanız da bu milletin beklentisidir.

"ARTIK BAŞKANLIK SİSTEMİ GÜNDEMDEN KALKSIN"

Bir TV programında, Sayın Kılıçdaroğlu 'ABD'deki gibi bir başkanlık sistemi getiriyorsanız buyrun' diyor. Siz ABD tipi başkanlık diyorsanız biz ona da varız, buyrun gelin, bu işi gündemden kaldıralım. Biz Türk tipi istiyoruz ama ABD tipi de olsun. Bu fırsatı millet adına kaçırmamasını bekliyoruz. Bu yeni anayasayı, gelin bu halkın iradesinin tecelli ettiği yüce Meclis'te birlikte yapalım. Bu onuru siyaset sahiplensin.

"YÜKSEK YARGIDA DEĞİŞİKLİK"

Danıştay ve Yargıtay'ın yeniden yapılandırılması görüşülecek. Bu da hukuk sistemi içerisinde kapsamlı bir düzenlemedir. İstinaf mahkemeleri kuruldu. Bunlardan sonra artık ikinci derece yargılama istinaf mahkemelerinde gerçekleşecek ve sonuçlanacak. Görülen davaların yüzde 70-75'i Yargıtay'a gelmeden hallolacak.  

"DOKUNULMAZLIKLAR TERÖRLER SINIRLI KALABİLİRDİ"

Dokunulmazlıklar ile iligli dosyalar yargıya ulaştı. Bir yanda dokunulmazlıklar var bir yandan da canımızı acıtan terör olaylarına bulaşıyorusunuz. Bu dokunulmazlıklar terörle sınırlı kalabilirdi. Yargı, vekillerin dokunulmazlık dosyalarını izleyecek, gerek varsa kovuşturma yapacak yoksa takipsizlik kararı verecek.

"BİZ GEÇİMİŞİMİZLE ÖVÜNÜYORUZ"

Alman parlamentosu tarihi yalana imza attı. Tarihçilerin bile mutabık olmadığı, uluslararası mahkemelerin bile farklı kararlar verdiği bir konuda Alman parlamentosu bir karar aldı. Sözde Ermeni soykırım yasasını kabul etti. Alman parlamentosu tarihi bir yanlış yapmıştır. Türkiye-Almanya ilişkilerine çok ciddi zarar vermiştir. Bu karar bizim açımızdan yok hükmündedir. Ne karar alırsanız alın Türkiye'nin tarihi bellidir, bizim tarihimizde soykırım yoktu. Bize soykırım suçlaması yapanların aynaya bakıp 2. Dünya Savaşı'nda yaptıklarını bir kez daha hatırlamalarını istiyoruz. Tarihle ilgili defterleri karıştırmaya başlarsak orada Türkiye'nin adını orada göremezsiniz. Biz ecdadımız 3 kıtada 619 yıl hoşgörüyle, kardeşlikle hüküm sürmüştür. Daha 90-91'de Bosna'da olanlar bütün insanlığın hafızasında. Suriye, Irak, Somali'de olanların hesabını veremeyenler, 100 yıl önce aslı astarı olmayan meselenin peşine düşmüşler. Akıllarınca Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Biz geçmişimizle övünüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum