Bağdadi öldü mü? ABD'den açıklama

Bağdadi öldü mü? ABD'den açıklama
ABD Savunma Bakanlığı, DAEŞ'in lideri Bağdadi'nin öldürüldüğüne ilişkin açıklamaların doğruluğuna dair kanıt bulunmadığını bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, gazetecilere yaptığı  bilgilendirme toplantısında, ABDöncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyon uçaklarının  Rakka'ya düzenlediği saldırıdaBağdadi'nin öldüğüne ilişkin iddialar hakkındaki  soruları yanıtladı.

Davis, sosyal medyada da bu tür iddialar bulunduğunu hatırlatarak,"Bu  iddiaları destekleyecek herhangi bir bilgi görmedik." dedi.

ELİMİZDE BİR KANIT YOK

Daha önce de Bağdadi'nin öldüğüne yönelik iddialar ortaya atıldığını  belirten Davis, "Elimizde bunların bağımsız olarak doğruluğunu gösterecek bir şey  bulunmuyor." diye konuştu.

DAEŞ ile bağlantılı olduğu belirtilen bir haberajansı, Bağdadi'nin  pazar günü Rakka'ya düzenlenen bir hava saldırısında öldüğünü ileri sürmüştü.  

Geçen hafta da Bağdadi'nin koalisyon güçlerinin hava saldırısında yaralandığı  iddiaları ortaya çıkmış, ABD'li yetkililer Bağdadi'nin hala yaşadığını  düşündüklerini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.