Dolandırıcılıkta yeni yöntem

Dolandırıcılıkta yeni yöntem
Raftan incelemek üzere aldıkları ürünü kasaya getirip "dün almıştık, iade edeceğiz"' diyerek parasını alarak dolandırıcılık yapan 3 kişi yakalandı.

Merkez Seyhan ilçesinin Kayalıbağ mahallesinde hırdavatçılık yapan Candan Çetin, işyerine gelen 2 kişinin raftan aldıkları ürünü, kasaya getirip "Bu ürünü babam dün almış, iade etmek istiyoruz" diyerek kasa fişi veya faturasını göstermeden iade ettikliklerini, 65 TL'yi alarak ayrıldıklarını söyleyip şikayetçi oldu.

Dolandırıldığını ileri süren Candan Çetin, dolandırıcılardan şikayetçi oldu.

Candan Çetin'in şikayeti üzerine işyerine ait güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, 'ürün iade' adı verilen ve az kullanılan dolandırıcılık yönteminin kullanıldığını belirledi.

Kamera kayıtlarında Çetin'in işyerinde, raftan aldıkları ürünü parasını ödemedikleri halde, daha önceden alınmış gibi davranıp iade edenlerin Ali Kemal Fırat (22) ile Emrah Dolaz (22) olduğu belirlendi.

Aynı yöntemle 3 ay önce de 5 ayrı esnafı dolandırdıkları iddiası ile yakalanıp, tutuklanan ve 15 gün önce tahliye oldukları anlaşılan 2 zanlı ekiplerce yakalandı.

Gözaltına alınan Ali Kemal Fırat, Emrah Dolaz ile kamera kayıtlarından zanlılara gözcülük yaptığı tespit edilen Kasım Muhammed Savcı da yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında suçlamayı kabul etmeyen 3 zanlı adliyeye sevk edildi.

Ali Kemal Fırat ile Emrah Dolaz hakkında denetimli serbestlik yasası uygulandı. Fırat ile Dolaz'a ev hapsi veren nöbetçi mahkeme Kasım Muhammed Savcı'yı ise tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum