İngiltere'yi karıştıran manşet

İngiltere'yi karıştıran manşet
İngiltere'de AB'den çıkış referandumuna 8 gün kala, Başbakan Cameron en büyük darbeyi kendisine seçimlerde destek veren The Sun'dan yedi. Gazete, 'Brüksel diktatörlüğüne artık dur diyelim' çağrısı yaptı.

İngiltere'nin en çok satan bulvar gazetesi The Sun'ın en büyük özelliği ne zaman İngiliz halkının önüne sandık konulsa seçimi kazanacak olan tarafa bir hafta önceden destek açıklamasıdır.
NTV'nin haberine göre; Tony Blair'in ilk kez Başbakanlık koltuğuna oturması sırasında da, Number 10 (Başbakanlık) Gordon Brown'a devredildiğinde de, David Cameron seçim zaferini İşçi Partisi'ne karşı açıkladığında da bu hep böyle oldu. The Sun, 1 hafta önceden kazanacak olan tarafa desteğini açıkladı.

THE SUN HEP KAZANAN TARAFTA OLDU
Kısacası son 7 seçimde The Sun hangi tarafı desteklediyse sandıkta kazanan o oldu. Bu kararlarda her zaman en önemli rol de 1.7 milyon tirajlı gazetenin sahibi ve dünyanın en büyük medya baronu olan Rupert Murdoch'ın oldu. Murdoch, kısa zaman kala açıkladığı desteklerle okuyucusunu başbakanlık koltuğuna oturacak kişiye oy vermeye çağırarak iktidarların her zaman yakın ortağı olmayı başardı. Murdoch ve gazetesi dün de son kararlarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.